Supporterlederen: - Veldig gode nyheter

<p>Liverpool-supporterne jubler over klubbsalget.</p>

Tom Hicks (t.v) og George Gillett er på vei ut av Liverpool. Supporterleder Pål Christian Møller gleder seg over amerikanernes farvel til Anfield.
  • Are Bye
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Premier League:

Syreformann i Liverpool Football Club, Martin Broughton, skriver i en pressemelding på klubbens hjemmesider at styret har stemt for et salg av klubben til New England Sports Ventures (NESV).

NESV eier blant annet Boston Red Sox, New England Sports Network og Rousch Fenway Racing. Blir salget gjennomført betyr det at de nåværende amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett er ferdig på Anfield. Duoen hadde fått frist til 15. oktober med å finne nye eiere. Da forfaller et lån på 2,6 milliarder kroner til Royal Bank of Scotland (RBS).

— Dette er utrolig gode nyheter. Nå ser det ut til at vi endelig blir kvitt Gillett og Hicks , sier formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb (LFCSCSB) Pål Christian Møller til Aftenposten.no.

Krampetrekning

Amerikanerne står ikke høyt i kurs på Merseyside, men Møller påpeker imidlertid at en del arbeid ennå gjenstår.

— Eierne prøver å forhindre salget, det er en siste krampetrekning. Men dette er gode nyheter selv om det er for tidlig å si noe om en ny eier. Vi er forsiktige optimister, sier Møller.

John W. Henry er navnet Liverpool-fansen nå må pugge. Han er mannen som har sørget for frisk kapital og to World Series-titler for hardt prøvede Boston Red Sox-fans, og skal vi tro Liverpool Echo har han store planer også for Liverpool.

- Han har finansielle muskler. Han vil kvitte seg med klubbens gjeld, bygge ny stadion og forsterke sportslig. Men vi er kloke av skade. Også Hicks og Gillett hadde sportsbakgrunn , sier Møller nøkternt.

Etter å ha misligholdt lånet til RBS mistet de amerikanske eierne noe av innflytelsen i klubbstyret. Helt til i natt har det de drevet en desperat kamp for å få tvunget inn to av sine egne folk i styret på bekostning av Ian Ayre og Christian Purslow. Om salget til NESV forsinkes er det fordi det blir advokatkamp på bakrommet.

Kan gi sportslig opptur

— Eierne har lenge forsøkt å stikke kjepper i hjulene for salget. De tenker kun personlig gevinst, og er helt desperate nå, sier Møller.

Han håper salget går i boks som planlagt, og i så fall tror han på en kortsiktig sportslig opptur, så vel som på langsiktig stabilitet.

- Jeg tror på en kortsiktig, positiv effekt også sportslig. Dette påvirker alle, også spillerne. En løsning vil gi optimisme både i klubben og på banen. Og da vil det bli store forventinger til overgangsvinduet i januar , sier supportersjefen.

Hva NESV må betale for den tradisjonsrike klubben er ikke offentliggjort. Salget til NESV må godkjennes av Premier League (fotballforbundet FA) før det blir offisielt.

Publisert: