Vindheim dobler lønnen i Malmö

Andreas Vindheim ba selv om å bli solgt til Sverige. Nå dobler han lønnen.

Andreas Vindheim gjør et kraftig lønnshopp etter overgangen til svensk fotball og Malmö. Onsdag ble han presentert i sin nye klubb.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Onsdag formiddag ble han presentert for pressen i Skåne. Da hadde han rukket å få et utmerket førsteinntrykk av sin nye klubb. Vindheim, som kan komme til å koste svenskene fire millioner kroner, innrømmer at han selv var meget tydelig på at han ville bli solgt til Rikard Norlings gamle klubb.

— Jeg var veldig klar overfor Brann. Dette er for tiden Skandinavias største klubb. Brann er i 1.-divisjon. Utviklingsmessig var dette rett for meg, det var en mulighet jeg ikke ville la gå fra meg, sier høyrebacken.

Les også

- Et salg vi kan leve med

Fikk gjennombruddet

Han brukte fjoråret til å få sitt gjennombrudd i norsk toppfotball. Han danket ut den etablerte islandske høyrebacken Birkir Sævarsson — som i sin tur så seg nødt til å finne en ny arbeidsgiver. Nå tar han på ny fatt på en kjempeutfordring: Å danke ut den svenske landslagsbacken Anton Tinnerholm.

— Svenskene ler sikkert av meg når jeg sier at jeg skal ta plassen til en svensk landslagsspiller, men det er selvfølgelig et mål for meg å spille mest mulig, sier Vindheim.

I Brann tjente han ikke spesielt mange penger. I Malmö får han etter det BT har grunn til å tro en årslønn på rundt 1,2 millioner svenske kroner. Det er det doble av hva han tjente på et godt år i Brann. Men Vindheim understreker at han ikke går etter kronor och öre.

— De forhandlingene gikk utrolig fort, jeg fikk et utkast og det var det bare å godta. Vi brukte ikke mye tid på å bli enige om det, sier han.

Takket Norling

Før han onsdag dro til Skånes hovedstad, rakk han å takke Malmös gamletrener Rikard Norling for samarbeidet. Og plukke opp noen tips om sin nye klubb.

— Han snakket selvfølgelig varmt om klubben «sin», og ønsket meg lykke til. Jeg takket ham for det han har gjort for meg, det har helt klart betydd mye for meg at han har gitt meg så stor tillit.

Mandag møter Vindheim på sin første trening med klubben. Han gleder seg.

— Jeg har blitt tatt i mot med åpne armer. Jeg er veldig glad for at dette nå har gått i orden.

Publisert: