Dette må til for at stortalentet blir i Brann

Emil Hansson (16) har spilt 54 minutter for Brann i vinter. — Skuffende, sier spilleren.

Emil Hansson (16) hadde lyst å gå til Twente i Nederland, men Brann avviste budet. Likevel har Hansson fått lite spilletid gjennom vinteren. Foto: Bjørn Erik larsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han kunne vært i Nederland nå. Emil Hansson hadde en treningsuke i Twente, der han imponerte nok til at storklubben ga Brann et tilbud.

Den sportslige ledelsen på Stadion sa blankt nei til et salg som umiddelbart ville tilført flere millioner kroner.

Hansson og hans rådgivere tok det som et tydelig signal om at treneren ville gi norsk-svensken spilletid. Men når sesongoppkjøringen nå går mot slutten, har Hansson bare vært på banen i til sammen 54 minutter denne vinteren. 40 mot FK Fyllingsdalen. 14 mot Start.

— Signalene jeg har fått gjennom spilletid, har ikke vært gode. Det er skuffende at jeg ikke har fått spille mer, sier Hansson til BT.

Nå er han klar på at han ikke vil sitte på benken i Brann i evigheter, før han ser seg om etter en annen arbeidsgiver.

— Hvis jeg ikke får spille i vår, må jeg til sommeren tenke på hva jeg skal gjøre. Men jeg gir det noen måneder.

Brann leter etter rett timing

- Hvor mye må du spille i vårsesongen, for å være fornøyd?

— Jeg må starte noen kamper. I starten regner jeg med det blir noen innhopp, så er det opp til meg å prestere godt nok til at jeg får startsjanser. Gjør jeg ikke det, spiller jeg ikke.

Branns assistenttrener Robert Hauge er forelagt Hanssons uttalelser. Treneren sier at han forstår Hanssons skuffelse over spilletiden, men kan ikke love umiddelbar bedring.

Les også

Klubbleder: - Fotballen er for dyr i enkelte klubber

— Det gjelder å finne tidspunktet for å bruke ham. Jeg håper det kan komme alt i vår, det er jo derfor vi har ham her. På trening har han vist kvalitetene sine, så får vi håpe at vi får brukt dem når timingen er riktig. Som han sier så fint selv, har han en god treningshverdag. Det er veldig viktig, sier Hauge.

Dette er utfordringen

- Hvorfor har ikke Hansson fått spille mer?

— Det å få brukt hans offensive kvaliteter, samtidig som laget er solid nok defensivt, er en utfordring. Vi har møtt god motstand i vinter og har vært nødt å få det defensive til å sitte, sier Hauge.

Brann vurdererer teknikeren som mest aktuell til en offensiv plass sentralt i banen. Hansson vurderes som litt svakere defensivt enn Kristoffer Larsen, og stiller derfor bak ham i køen for øyeblikket.

— Larsen er veldig lik ham, men har noen års ekstra erfaring. Akkurat nå er Emil nummer to i den offensive midtbaneposisjonen, sier Hauge.

Les også

Her holder Karadas tordentale på Brann-trening

Emil Hanssons rådgiver Bent Raknes etterlyser mer tydelighet fra Brann overfor talentet.

— Brann må ha en klar plan for hans utvikling, jeg synes ikke den er tydelig nok nå. Du kan si vi vil følge nøye med frem til sommeren, sier Raknes.

Samtidig understreker han at Hansson må leve med konkurransesituasjonen som er i Brann.

— Emil må forholde seg til avtalen han har med Brann. Det er en del av det å være fotballspiller, han må slåss for det og vise seg god nok. Samtidig forventer vi at han får muligheter i vår, Brann må vise at han har en fremtid hos dem.

På landslagstur

Onsdag kveld forsvinner Hansson på U-landslagstur med Norge til England. Landslagsfotballen har vært viktig for ham, fordi det er der han har fått kamptrening de siste månedene. Det er Hansson og Brann enige om.

— Heldigvis har han hatt landslagsfotball jevnt og trutt. Det har gitt ham noe kamptrening, sier Hauge.

Etter Branns nei til budet fra Twente, uttalte spillerens agent Stig Lillejord følgende:

— Det er umulig å oppfatte dette på en annen måte enn at de ser på Emil som en sentral del av laget i årets sesong.

Enn så lenge ser det ikke slik ut.

Publisert