- Ødegaard på vei til Real Madrids byrival

Storavis forteller om hemmelig møte denne uken.

FIKK DEBUTEN: Martin Ødegaard erstattet selveste Cristiano Ronaldo da han fikk førstelagsdebuten for Real Madrid - mot Getafe. Nå kan Madrid-klubben bli Ødegaards neste stoppested.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det har lenge vært spekulasjoner i spanske medier om at Martin Ødegaard skal lånes ut neste sesong.

Nå skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail at La Liga-klubben Getafe, som også holder til i Madrid, skal være interesserte i å innlemme nordmannen i deres A-stall før den kommende sesongen.

Ifølge avisen møtte Getafe-president Angel Torres representanter for Real Madrid tidligere denne uken for å snakke om et mulig utlån.

Martin Ødegaard fikk sin La Liga-debut mot Getafe i slutten av mai. Her er han i duell med Getafes Mehdi Lacen i den kampen. Nå kan Ødegaard havne i Getafe neste sesong.

— Det er på ingen måte utenkelig at Getafe og Madrid har hatt et møte om utlån på generell basis. Det har de hver sommer, sier Petter Veland, en av Norges ledende eksperter på spansk fotball.Veland er oppmerksom på det meste som skrives om spansk fotball, og beskriver Pete Jenson, Daily Mail-journalisten som har skrevet om Getafe-interessen, som en person «med kontroll» på spansk fotball. Han legger imidlertid til at han ikke vet om hvorvidt Jenson har gode kilder innad i klubbene.

Les også

Høgmo: – Ødegaard tar stadig nye steg

Skal på sommerturné

Getafe skal ikke ha noe problem med at Ødegaard tilbringer sommeren med Real Madrid, noe som ifølge Daily Mail gir dem et fortrinn i forhandlingene.

Planen til Madrid er nemlig at Ødegaard skal være med A-laget på klubbens sommertur, som består av kamper i Australia og Kina, i tillegg til treningskampen mot Vålerenga i Oslo.

Les også

Dansk speider: – Vi var Ødegaards andrevalg

Det var den spanske sportsavisen AS som i juni meldte at Real Madrid-trener Rafael Benitez allerede hadde bestemt at Ødegaard skulle lånes ut.

— Bare spekulasjoner, uttalte Ødegaard-agent Tore Pedersen overfor Aftenposten da.

- Traust og kjedelig klubb

Også AS har trukket frem Getafe som en mulig destinasjon for Ødegaard, i tillegg til Rayo Vallecano og Betis, også de klubber i toppdivisjonen i Spania.

Petter Veland forteller at Getafe de siste årene har blitt nærmest avhengige av spillerhjelp fra storklubbene i Madrid, Atlético og Real Madrid.

— Jeg tror hverken Martin Ødegaard, Tore Pedersen, Hans Erik Ødegaard eller Real Madrid bryr seg om omdømmet til en mulig utlånsklubb. Men for eksempel Rayo Vallecano er en arbeiderklasseklubb veldig mange liker. Getafe er den stygge lillebroren på utsiden av som ingen bryr seg om, men det er nok en parentes når valget skal tas, sier Veland.

Les også

Nå får Ødegaard reise verden rundt med stjernegalleriet

— Jeg har ikke uttrykt min store glede overfor Getafe tidligere. Det er en traust og kjedelig klubb. Kun Eibar har levere tilskuersnitt i ligaen, sier CMore-kommentator Veland.

Martin Ødegaard fikk forøvrig sin La Liga-debut mot nettopp Getafe i mai.

Publisert: