Superinnbytteren Azar Karadas senket Aalesund

Med sin første touch på ballen headet veteranen Brann til seier.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ÅLESUND: På forhånd var det store forventninger til at John Arne Riise skulle starte for AaFK. Det gjorde han ikke, men AaFK så ikke ut til å savne han i starten av kampen. For allerede etter seks minutter tok AaFK ledelsen på et flott skudd av Peter Orry Larsen.

Utover i kampen kom Brann stadig nærmere en redusering, og den kom i det 59. minutt etter en uheldig inngripen av AaFK-keeper Andreas Lie. Mot slutten jaget begge lag scoring, og Brann fikk uttelling på corner i det 82. minutt.

SUPERVETERAN: Azar Karadas headet Brann til himmels med sitt seiersmål mot Aalesund.

Azar Karadas, som ble satt inn sekunder før corneren ble slått, stanget Brann til seier på sin første touch på ballen. Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Pangåpning for hjemmelaget

Begge lag virket å ha en offensiv tilnærming til kampen de første minuttene og angrep med mange folk. Dette lønte seg mest for hjemmelaget, som fikk uttelling nesten umiddelbart.

Først fikk AaFK en halvsjanse etter fire minutter ved Franck Boli, før ballen smalt i mål til 1-0 minuttet etterpå. Aron Thrandarson vant et langt oppspill og headet ballen ned i beina til Peter Orry Larsen. Han gikk på tvers av Branns sekstenmeter og dunket ballen i mål fra rundt 18 meter. En flott scoring, og en kjempestart for hjemmelaget.

Det tidlige målet vekket virkelig hjemmepublikummet, som hadde møtt opp i stort antall. Hele 10013 tilskuere hadde møtt opp til dagens kamp. Det beste oppmøtet siden 2013-sesongen. Mye folk og tidlig mål skapte en sjelden god stemning på tribunen.

Ute på banen var Brann imidlertid med på notene, og var vel så gode som AaFK i perioden etter scoringen.

Nesten for Braaten

I det 20. minutt kom Branns første mulighet. Daniel Braaten hadde løpt seg fri bak AaFK-forsvaret, og mottok en fin bakromspasning fra Sivert Heltne Nilsen inne i hjemmelagets sekstenmeter. Braaten skjøt mot mål, men en oppofrende Mikkel Kirkeskov fikk kastet seg ned og blokkert til corner.

Seks minutter senere holdt Erik Huseklepp, med både flaks og dyktighet, på å drible seg gjennom AaFK-forsvaret, men ble stoppet av sistemann før keeper, Oddbjørn Lie.

I det 31. minutt var bortelaget farlig frampå igjen. En corner ble slått på hodet til Vadim Demidov, som headet like utenfor.

AaFK fikk lite til framover i denne perioden, men fikk en god overgang i det 33. minutt som Franck Boli burde utnyttet bedre. Boli skaffet imidlertid en corner, som Orry Larsen headet mot mål på bakerste stolpe. Piotr Leciejewski reddet greit nede i sitt høyre hjørne.

Muligheter begge veier

Da første omgang nærmet seg 40 minutter fikk AaFK en ny god overgang. Den endte med et innlegg fra Adam Arnarson, som gikk like foran tærne til Orry Larsen. Brann gikk så rett i angrep og fikk en dobbeltsjanse ved Braaten og Mads Hvilsom. Braaten rundlurte AaFK-forsvaret på sin høyre side, og skjøt hardt mot mål fra skrått hold. Keeper Andreas Lie måtte gi retur, og på den kom Hvilsom til en slags avslutning før Lie fikk fanget ballen i fast grep.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 1-0, etter en relativ jevn omgang hvor Brann hadde ballen mest og hadde vel så mange avslutninger som Aalesund.

Braaten fortsatte med å være Branns farligste spiller i starten av andre omgang. Etter 50 minutter dro han seg fint innover i banen og skjøt hardt rett på keeper Lie. Lie måtte gi retur, men fikk kastet seg over ballen.

AaFK var upresise i åpningen av omgangen og hadde noen fæle balltap, som gav Brann gode overgangsmuligheter. De oransje var heldige med at Brann ikke greide å utnytte dem bedre.

Tabbe gav 1-1

Men det måtte en keepertabbe til for at Brann skulle greie å score. Remi Johansen fyrte av fra langt hold. Ballen gikk tilsynelatende rett på den udekket Andreas Lie, som ikke greide annet enn å slå ballen videre inn i mål. Selv om ballen flakket må dette anses som en stor keepertabbe. Da var det spilt i 59 minutter. Sekunder senere kom John Arne Riise inn for Vebjørn Hoff på AaFK. Orry Larsen ble flyttet ned på midtbanen og Riise la seg like bak spydspiss Boli.

AaFK virket å løfte seg etter byttet og kom seg til et par nesten-sjanser før John Arne Riise prøvde storslegga i det 71. minutt. Fra 30 meter banket han til på frispark via muren og til corner. Ikke helt som i gamle dager, men han skapte i hvert fall forventinger på tribunen.

Brann var heller ikke ufarlige, og innbytter Lie Skålevik fikk hodet på et innlegg i det 74. minutt. Ballen gikk like utenfor.

Karadas avgjorde

Mot slutten jaget begge lag scoring, og Brann fikk uttelling på corner i det 82. minutt. Azar Karadas, som ble satt inn sekunder før corneren ble slått, stanget Brann til seier på sin første touch på ballen.

Dermed ble det et litt surt hjemmetap for AaFK, som tross alt ledet kampen lenge fram til Lies tabbemål. Men kampen sett under ett var det kanskje greit at Brann vant. De hadde vel de fleste og største sjansene.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk