De beste øyeblikkene fra OL i Tokyo

Fire gull, verdensrekord, olympisk rekord og flere medaljer er den norske fasiten etter OL i Tokyo. I denne bildespesialen har vi samlet noen av mesterskapets høydepunkter.

VERDENSREKORD: Karsten Warholm leverte et kraftig jubelbrøl etter å ha løpt inn til ny verdensrekord og OL-gull på 400 meter hekk. Med tiden 45,94 knuste han sin egen verdensrekord på distansen (46,70), som ble satt på Bislett tidligere i år.
 • Aleksander Myklebust, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert
GULLJUBEL: Jakob Ingebrigtsen jubler på vei over målstreken idet han innser at han for første gang slår Timothy Cheruiyot og blir olympisk mester på 1500 meter. – OL er noe helt spesielt. Det er det alle har lyst til å vinne. Jeg har drømt om å vinne OL så lenge jeg kan huske, sa Ingebrigtsen til VG like etter målgang.
Les også

OL-gull til Jakob Ingebrigtsen: – Det var lett

PREGET: Karsten Warholm måtte ha et øyeblikk for seg selv etter å ha løpt inn til et historisk norsk OL-gull på 400 meter hekk.
Les også

Karsten Warholm satte verdensrekord: – Et øyeblikk jeg har drømt om

TÅRER: Jakob Ingebrigtsens far og trener, Gjert Ingebrigtsen, klarte ikke å holde tårene tilbake på stadion etter at sønnen sikret OL-gull på 1500 meter. – Det er litt mye, sa han til VG og de andre mediene.
Les også

OL-gull til Kristian Blummenfelt: – Ekstremt lettet

HELHJERTET: – Jeg visste at jeg ikke hadde farten i en spurt, så hvis jeg skulle vinne, måtte jeg gå helhjertet for det de siste fem minuttene, sa Blummenfelt til VG etter målgang.
FULL KONTROLL: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll på konkurrentene i semifinalen på 1500 meter. Allerede som liten gutt hadde han siktet seg inn på OL i Tokyo som det store målet. Ingebrigtsen og Cheruiyot løp i hvert sitt semifinaleheat, der de tok seg kontrollert videre. – Jeg løp omtrent 90 prosent, sa Cheruiyot i intervjusonen. – Da løp jeg på to prosent! sa Ingebrigtsen da han noen minutter senere ble konfrontert med kenyanerens uttalelse.
HISTORISK: Karsten Warholm ble den første nordmannen til å ta et olympisk gull i løping siden Vebjørn Rodal klarte bragden på 800 meter i 1996.
GULLJAKT: Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum i semifinalen mot Plavins og Tocs fra Latvia, der de sikret seg finaleplassen som senere skulle ende med et OL-gull.
Les også

Mol og Sørum med maktdemonstrasjon – knuste Russland og tok OL-gull

VEGG: Blokk fra Anders Mol i finalen mot Krasilnikov og Stoijanovskij fra ROC (Russland), der nordmennene vant to strake sett og gikk av med seieren og dermed også OL-gullet.
I SLAG: Eivind Henriksen var i sitt livs form og satte flere norske rekorder på vei mot sin sølvmedalje i slegge. – Jeg visste at jeg måtte over 80 meter for å ta medalje. Det er helt sinnssykt nivå, sa han etter at finaleomgangen var avsluttet.
Les også

Eivind Henriksen tok til tårene etter OL-sølvet: – Skulle ønske han kunne vært med å oppleve dette

GRÅT: Det var en tydelig preget Eivind Henriksen som måtte ta til tårene etter å ha sikret OL-sølvet i slegge. I intervjuet etterpå snakket han om sin avdøde trener Einar Brynemo, som han hadde i tankene: – Jeg skulle ønske han kunne være med å oppleve dette her. Han var mer enn en trener. En omsorgsperson. Han var veldig fin å ha med. Jeg tror han hadde vært fornøyd.
OL-SØLV: Kjetil Borch rodde inn til sølv i singelsculler. – Jeg gjorde det løpet jeg skulle og litt til. Det ble et rotterace, sa han etter at medaljen var sikret.
Les også

OL-sølv til Borch: – Et rotterace

HILSER: Kjetil Borch hilser på Hanne Staff etter premieutdelingen der han fikk utdelt sølvmedaljen.
SEILAS: Hermann Tomasgaard i en av seilasene i Laser, der han til slutt sikret en norsk bronsemedalje. – Det er vanvittig gøy. Jeg hadde aldri trodd dette, sa han etter at medaljen var et faktum.
Les også

Tomasgaard sikret OL-bronse etter dramatisk medaljeseilas: – Jeg hadde aldri trodd dette

I VANNET: Hermann Tomasgaard jubler over Norges første OL-medalje i seiling på 17 år. Tomasgaard sikret bronsemedaljen i Laser i Tokyo.
GIKK PÅ EN SMELL: Det ble full stopp for Nora Mørk og de norske håndballjentene i semifinalen mot ROC (Russland).
Les også

Håndballjentene knust etter nytt semifinaletap: – En drøm som brast

SKUFFELSE: Marit Malm Frafjord og Stine Bredal Oftedal fortviler etter tapet mot ROC (Russland) i semifinalen.
BRONSEJUBEL: Etter et surt tap i semifinalen reiste Camilla Herrem og de norske håndballjentene seg i bronsefinalen mot Sverige, og knuste «söta bror» 36–19.
Les også

Nora Mørk slo tilbake da Norge tok OL-bronse

USTOPPELIG: Nora Mørk og de andre norske håndballjentene var ustoppelige i bronsefinalen mot Sverige, og ga seg ikke før det sto 36–19 på måltavlen.
SUR FJERDEPLASS: Jeanette Hegg Duestad (22) lå an til OL-medalje da hun sprakk helt på slutten av finalen i rifleskyting. For andre gang i OL ble hun nummer fire.
Les også

Jeanette Hegg Duestad sprakk på vei til OL-medalje

TJUVSTART: Amalie Iuel startet for tidlig og endte sist i sin semifinale på 400 meter hekk.
Les også

Amalie Iuel i hekke-drama: – Jeg klarte ikke å fokusere

MÅTTE BRYTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal går av banen underveis på kvinnenes 10.000 meter.
Les også

Grøvdal brøt 10.000 meter: – Var egentlig ikke vits

GA METER: Karoline Bjerkeli Grøvdal måtte tidlig gi slipp på feltet og endte til slutt nest sist i finalen på kvinnenes 5.000 meter.
Les også

Karoline Bjerkeli Grøvdal roser gullvinneren: – Vanskelig å fatte at det går an

VELTET: Medaljejakten til Kristoffer Brun (33) og Are Strandli (32) endte dramatisk. Duoen havnet i vannet rundt 250 meter fra mål.
Les også

Brun og Strandlis OL-håp knust etter kantring: – Det mest absurde øyeblikket i mitt liv

LEGGER OPP: B-finalen i Tokyo-OL ble Olaf Tuftes (45) siste internasjonale løp. Dermed ble ringen sluttet 25 år og én dag etter B-finalen i Atlanta-OL i 1996.
Les også

Tufte i tårer etter sitt siste OL: – Dette svir litt ekstra

REVET I FILLER: De norske håndballherrene klarte ikke å holde følge med Spania i gruppespillkampen som til slutt endte med et knepent ettmålstap, 28–27.
KONTRASTER: Spansk jubel og norsk skuffelse etter gruppespillkampen mellom de to lagene.
BATALJE: Stine Skogrand, Nora Mørk og Kari Brattset Dale kjemper mot Durdina Jaukovic fra Montenegro i kampen mellom de to lagene. Oppgjøret endte til slutt 25–23 i Norges favør.
ENGASJEMENT: Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem på sidelinjen i Norges kamp mot Nederland. Kampen endte til slutt 29–27 i Norges favør.
GOD START: Golfspiller Viktor Hovland (23) lå lenge an til å få en superstart i OL-turneringen, men endte til slutt på en 14. plass, tolv slag under par.
Publisert
 1. OL
 2. Tokyo
 3. Friidrett
 4. Jakob Ingebrigtsen
 5. Karsten Warholm

Les mer om dette temaet

 1. Blinkskudd fra OL i Tokyo

 2. Dagens beste bilder fra OL

 3. Dagens beste bilder fra Tokyo-OL

 4. De beste OL-bildene fra Tokyo

 5. Se de nyeste bildene fra OL i Tokyo

 6. Se blinkskuddene fra OL i Tokyo

 7. De beste bildene fra OL i Tokyo

BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN