De beste øyeblikkene fra OL i Tokyo

Fire gull, verdensrekord, olympisk rekord og flere medaljer er den norske fasiten etter OL i Tokyo. I denne bildespesialen har vi samlet noen av mesterskapets høydepunkter.

VERDENSREKORD: Karsten Warholm leverte et kraftig jubelbrøl etter å ha løpt inn til ny verdensrekord og OL-gull på 400 meter hekk. Med tiden 45,94 knuste han sin egen verdensrekord på distansen (46,70), som ble satt på Bislett tidligere i år.
Publisert: Publisert:
GULLJUBEL: Jakob Ingebrigtsen jubler på vei over målstreken idet han innser at han for første gang slår Timothy Cheruiyot og blir olympisk mester på 1500 meter. – OL er noe helt spesielt. Det er det alle har lyst til å vinne. Jeg har drømt om å vinne OL så lenge jeg kan huske, sa Ingebrigtsen til VG like etter målgang.
Les også

OL-gull til Jakob Ingebrigtsen: – Det var lett

PREGET: Karsten Warholm måtte ha et øyeblikk for seg selv etter å ha løpt inn til et historisk norsk OL-gull på 400 meter hekk.
Les også

Karsten Warholm satte verdensrekord: – Et øyeblikk jeg har drømt om

TÅRER: Jakob Ingebrigtsens far og trener, Gjert Ingebrigtsen, klarte ikke å holde tårene tilbake på stadion etter at sønnen sikret OL-gull på 1500 meter. – Det er litt mye, sa han til VG og de andre mediene.
Les også

OL-gull til Kristian Blummenfelt: – Ekstremt lettet

HELHJERTET: – Jeg visste at jeg ikke hadde farten i en spurt, så hvis jeg skulle vinne, måtte jeg gå helhjertet for det de siste fem minuttene, sa Blummenfelt til VG etter målgang.
FULL KONTROLL: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll på konkurrentene i semifinalen på 1500 meter. Allerede som liten gutt hadde han siktet seg inn på OL i Tokyo som det store målet. Ingebrigtsen og Cheruiyot løp i hvert sitt semifinaleheat, der de tok seg kontrollert videre. – Jeg løp omtrent 90 prosent, sa Cheruiyot i intervjusonen. – Da løp jeg på to prosent! sa Ingebrigtsen da han noen minutter senere ble konfrontert med kenyanerens uttalelse.
HISTORISK: Karsten Warholm ble den første nordmannen til å ta et olympisk gull i løping siden Vebjørn Rodal klarte bragden på 800 meter i 1996.
GULLJAKT: Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum i semifinalen mot Plavins og Tocs fra Latvia, der de sikret seg finaleplassen som senere skulle ende med et OL-gull.
Les også

Mol og Sørum med maktdemonstrasjon – knuste Russland og tok OL-gull

VEGG: Blokk fra Anders Mol i finalen mot Krasilnikov og Stoijanovskij fra ROC (Russland), der nordmennene vant to strake sett og gikk av med seieren og dermed også OL-gullet.
I SLAG: Eivind Henriksen var i sitt livs form og satte flere norske rekorder på vei mot sin sølvmedalje i slegge. – Jeg visste at jeg måtte over 80 meter for å ta medalje. Det er helt sinnssykt nivå, sa han etter at finaleomgangen var avsluttet.
Les også

Eivind Henriksen tok til tårene etter OL-sølvet: – Skulle ønske han kunne vært med å oppleve dette

GRÅT: Det var en tydelig preget Eivind Henriksen som måtte ta til tårene etter å ha sikret OL-sølvet i slegge. I intervjuet etterpå snakket han om sin avdøde trener Einar Brynemo, som han hadde i tankene: – Jeg skulle ønske han kunne være med å oppleve dette her. Han var mer enn en trener. En omsorgsperson. Han var veldig fin å ha med. Jeg tror han hadde vært fornøyd.
OL-SØLV: Kjetil Borch rodde inn til sølv i singelsculler. – Jeg gjorde det løpet jeg skulle og litt til. Det ble et rotterace, sa han etter at medaljen var sikret.
Les også

OL-sølv til Borch: – Et rotterace

HILSER: Kjetil Borch hilser på Hanne Staff etter premieutdelingen der han fikk utdelt sølvmedaljen.
SEILAS: Hermann Tomasgaard i en av seilasene i Laser, der han til slutt sikret en norsk bronsemedalje. – Det er vanvittig gøy. Jeg hadde aldri trodd dette, sa han etter at medaljen var et faktum.
Les også

Tomasgaard sikret OL-bronse etter dramatisk medaljeseilas: – Jeg hadde aldri trodd dette

I VANNET: Hermann Tomasgaard jubler over Norges første OL-medalje i seiling på 17 år. Tomasgaard sikret bronsemedaljen i Laser i Tokyo.
GIKK PÅ EN SMELL: Det ble full stopp for Nora Mørk og de norske håndballjentene i semifinalen mot ROC (Russland).
Les også

Håndballjentene knust etter nytt semifinaletap: – En drøm som brast

SKUFFELSE: Marit Malm Frafjord og Stine Bredal Oftedal fortviler etter tapet mot ROC (Russland) i semifinalen.
BRONSEJUBEL: Etter et surt tap i semifinalen reiste Camilla Herrem og de norske håndballjentene seg i bronsefinalen mot Sverige, og knuste «söta bror» 36–19.
Les også

Nora Mørk slo tilbake da Norge tok OL-bronse

USTOPPELIG: Nora Mørk og de andre norske håndballjentene var ustoppelige i bronsefinalen mot Sverige, og ga seg ikke før det sto 36–19 på måltavlen.
SUR FJERDEPLASS: Jeanette Hegg Duestad (22) lå an til OL-medalje da hun sprakk helt på slutten av finalen i rifleskyting. For andre gang i OL ble hun nummer fire.
Les også

Jeanette Hegg Duestad sprakk på vei til OL-medalje

TJUVSTART: Amalie Iuel startet for tidlig og endte sist i sin semifinale på 400 meter hekk.
Les også

Amalie Iuel i hekke-drama: – Jeg klarte ikke å fokusere

MÅTTE BRYTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal går av banen underveis på kvinnenes 10.000 meter.
Les også

Grøvdal brøt 10.000 meter: – Var egentlig ikke vits

GA METER: Karoline Bjerkeli Grøvdal måtte tidlig gi slipp på feltet og endte til slutt nest sist i finalen på kvinnenes 5.000 meter.
Les også

Karoline Bjerkeli Grøvdal roser gullvinneren: – Vanskelig å fatte at det går an

VELTET: Medaljejakten til Kristoffer Brun (33) og Are Strandli (32) endte dramatisk. Duoen havnet i vannet rundt 250 meter fra mål.
Les også

Brun og Strandlis OL-håp knust etter kantring: – Det mest absurde øyeblikket i mitt liv

LEGGER OPP: B-finalen i Tokyo-OL ble Olaf Tuftes (45) siste internasjonale løp. Dermed ble ringen sluttet 25 år og én dag etter B-finalen i Atlanta-OL i 1996.
Les også

Tufte i tårer etter sitt siste OL: – Dette svir litt ekstra

REVET I FILLER: De norske håndballherrene klarte ikke å holde følge med Spania i gruppespillkampen som til slutt endte med et knepent ettmålstap, 28–27.
KONTRASTER: Spansk jubel og norsk skuffelse etter gruppespillkampen mellom de to lagene.
BATALJE: Stine Skogrand, Nora Mørk og Kari Brattset Dale kjemper mot Durdina Jaukovic fra Montenegro i kampen mellom de to lagene. Oppgjøret endte til slutt 25–23 i Norges favør.
ENGASJEMENT: Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem på sidelinjen i Norges kamp mot Nederland. Kampen endte til slutt 29–27 i Norges favør.
GOD START: Golfspiller Viktor Hovland (23) lå lenge an til å få en superstart i OL-turneringen, men endte til slutt på en 14. plass, tolv slag under par.
Publisert: