Barcelona til finalen i Copa del Rey etter overtidsdrama

(Barcelona-Sevilla 3–0 etter ekstraomganger, 3–2 sammenlagt) Barcelona var på vei ut av semifinalen i Copa del Rey, men tre minutter på overtid sørget Gerard Piqué for at det ble ekstraomganger. Der avgjorde en danske.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Barcelona har fem poeng opp til serieleder Atlético Madrid – med én kamp mer spilt – og i Champions League tapte de 4–1 hjemme mot PSG i den første kampen i åttedelsfinalen. Etter at det ble tap i ekstraomganger i finalen i den spanske supercupen i januar, ser Copa del Rey ut som den store sjansen for et trofé denne sesongen.

Lenge så det ut til at Sevilla skulle ta seg videre, men etter noen dramatiske overtidsminutter som inneholdt både et rødt kort til Sevilla og Piqués scoring, ble det ekstraomganger.

Der stupheadet Martin Braithwaite inn kampens tredje mål og dermed får Ronald Koeman nok en sjanse til å vinne et trofé i sin første sesong som Barcelona-manager.

– Det er lenge siden jeg har vært så glad. Det var en magisk kveld. Det var synd at det ikke var tilskuere her. Vi spilte en veldig god kamp, sier Jordi Alba på en pressekonferanse etter kampen ifølge Marca.

Torsdag avgjøres det hvem Barcelona møter i finalen. Den første kampen mellom Athletic Bilbao og Levante endte 1–1 i Bilbao. Kampen sendes på VG+ fra 20.45.

Les også

Trukket frem i Barcelonas maktkamp: – Haaland er mulig

GLEDE OG SKUFFELSE: Gerard Piqué reddet Barcelona på overtid i andre omgang.

Sevilla vant 2–0 hjemme mot Barcelona i den første semifinalen og tok dermed med seg et glimrende utgangspunkt til Barcelona.

De to lagene møttes senest sist lørdag i Sevilla. Der eksperimenterte Barcelona-manager Ronald Koeman med en 3–1–4–2-formasjon og eksperimentet endte med en 2–0 seier til Barcelona.

Samme formasjon stilte Barcelona igjen opp i under onsdagens semifinale og allerede etter tolv minutters spill sendte Ousmane Dembélé hjemmelaget i ledelsen med et utsøkt skudd fra 20 meter. Lionel Messi fikk også en ball reddet på streken, men det sto 1–0 til pause.

AVGJØRELSEN: Danske Martin Braithwaite sendte Barcelona til finalen i Copa del Rey.

I den andre omgangen var det Jordi Alba som kom seg til den første store sjansen, men det akrobatiske saksesparket etter 67 minutter ble stanset av tverrliggeren.

Bare fem minutter senere fikk Sevilla straffe etter at Lucas Ocampos ble felt inne i boksen. Samme mann tok også straffen, men fikk ikke det lave skuddet langt nok ut mot hjørnet. Marc-André ter Stegen reddet enkelt og holdt Barcelona inne i semifinalen.

Det viste seg svært viktig mot slutten. Fernando ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort to minutter på overtid og ett minutt senere headet Gerard Piqué inn 2–0-scoringen, før Martin Braithwaite sendte Barcelona til finalen etter en scoring tidlig i første ekstraomgang.

Publisert
 1. Spansk fotball
 2. Ronald Koeman
 3. FC Barcelona
 4. Sevilla FC
 5. Fotball
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Heimturen til Bergen blei stogga av ny virus­variant. – No sit vi her.

 2. – Glem kniver og slåssing. Disse kvinnene skremmer meg mer.

 3. Stjal smerte­pumpe fra pasient på Haukeland: – Svært nedrig

 4. Når hun skal på Nav-besøk, parkerer hun alltid på én måte. Slik at hun kan flykte.

 5. – Katter bør ikke slippes ut alene

 6. En grønn krabat skaper oppstandelse i Åsane. Nå er jakten i gang.