Marte Olsbu Røiseland tok sesongens første seier

Etter to andreplasser kom sesongens første seier i verdenscupen for Marte Olsbu Røiseland - som også tar over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det var veldig deilig. Som sagt har det gått bra i år, men det har manglet det siste lille ekstra. Skikkelig deilig å få det til i dag, sier Røiseland på telefon til VG.

Det ble spennende på siste skyting av kvinnenes jaktstart i østerrikske Hochfilzen.

Olsbu Røiseland kom inn med et stort forsprang, men det aller siste skuddet gikk kant ut og hun måtte i strafferunden.

– Det var en litt for hissig serie, men samtidig holdt det. Så gjorde alt jeg kunne for at hun ikke skulle klare å ta meg igjen, sier Røiseland.

«Hun» var den en jaktende Dzinara Alimbekava. Hun skjøt fullt hus, men gikk likevel ut bak - og Olsbu Røiseland økte forspranget inn i mål.

Dermed tar hun også over den gule ledertrøyen fra Hanna Öberg - og får bruke den for aller første gang i karrieren.

– Det blir veldig stas å gå med et gult og rødt startnummer. En forsinket tredveårsgave (bursdag 7. desember) og tidlig julegave, sier seierkvinnen muntert.

BEST: Marte Olsbu Røiseland skal bære den gule ledertrøya i verdenscupen etter søndagens seier.

Karoline Knotten gjennomførte en mesterlig jaktstart med tjue treff og gikk opp fra 16. til 5. plass. Nevnte Öberg avanserte fra 29. til 4.

Tiril Eckhoff hadde best utgangspunkt av de norske kvinnene, men allerede på første skyting bommet hun på tre av fem skudd og mistet all mulighet til å kjempe om topp-plasseringene.

– Jeg har egentlig ingen god «vibe» på liggendeskyting om dagen. Jeg er veldig urolig, og dette er altfor dårlig. Justeringene jeg har gjort før sesongen har tippet litt feil vei, sier Eckhoff til VG, som sier hun skal holde motet oppe.

Eckhoff har både vunnet jaktstart med tjue treff og kommet på andreplass på sprinten i Hochfilzen, mens hun søndag skjøt på seg seks strafferunder og gikk fra 2. til 17. plass. VG spør om hvorfor hun er såpass ustabil som hun har vært i sesonginnledningen.

– Det er et godt spørsmål, jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Jeg for prøve å få det til å bli litt jevnere, sier Eckhoff – og roser lagvenninnen Olsbu Røiseland.

Les også

Skiskytterkvinnene slo tilbake: – Ville vise at vi kan

Ingrid Landmark Tandrevold endte på 19. plass med fire strafferunder. De to norske profilene har henholdsvis 81 og 84 i treffprosent så langt denne sesongen.

– Det startet bra med liggendeskytingen og jeg var god i sporet, men jeg fortviler meg mer og mer over stående skyting. Jeg får ikke blinkene ned og nå mister jeg mer og mer troen. Akkurat nå er jeg litt lei meg, sier hun til SVT.

Publisert: