Island tapte EM-playoffen etter dramatiske sluttminutter

(Ungarn - Island 2–1) Island så lenge ut til å sikre en plass i sitt tredje strake mesterskap, men Ungarn vartet opp med en sluttspurt av de sjeldne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

For da Dominik Szoboszlai førte frem i banen, tre minutter på overtid, og fyrte løs via stolpen og inn, brast Islands EM-håp helt i sluttminuttene.

Etter en enorm keepertabbe av Peter Gulasci etter elleve minutter i første omgang tok Island ledelsen på Gylfi Sigurdssons frispark og så lenge ut til å styre mot et nytt EM.

Men etter vedvarende Ungarn-press fikk de endelig uttelling da innbytter Loïc Nego utnyttet klabb og babb i Island-feltet til å utligne tre minutter før full tid. De tre siste som var innom ballen før Negos avslutning hadde alle islandsk pass.

Jon Dadi Bödvarsson fikk en enorm mulighet til å igjen sende islendingene i ledelsen, og ungarerne gikk rett i kontring.

Og da Salzburg-spiller Szoboszlai ladet kanonen på overtid, var den mesterlige snuoperasjonen fullført - til Island-sjef Erik Hamréns enorme fortvilelse.

HEARTBREAK IN HUNGARY: Islands Victor Palsson blir trøstet av et medlem av støtteapparatet etter det brutale tapet i Ungarn.

Ungarn går inn i det som omtales som «dødens gruppe» i EM.

Der vil de møte de tre siste mesterskapsvinnerne. Tyskland, som vant VM i 2014, Portugal, som vant EM i 2016, og Frankrike, som vant VM i 2018.

Også i de andre playoff-kampene ble det dramatisk. Skottland tok ledelsen over Norges overmenn Serbia, men serbiske Luka Jovic utlignet helt på tampen. Men til slutt bommet Aleksandar Mitrovic på den avgjørende straffen, og Skottland skal til EM.

Også kampen mellom Nord-Irland og Slovakia gikk til ekstraomganger, men Michal Duris sendte slovakene til EM med en avgjørende scoring i det 110. minutt.

Tidligere sikret Goran Pandev Nord-Makedonias første EM-deltakelse da han scoret kampens eneste mål mot Georgia.

England viste på sin side styrke i nabo-kampen mot Irland:

Publisert: