Thiagos monstertreff ga Liverpool-seier

(Liverpool – Porto 2–0) Thiago fikk smilene frem på Anfield, med et helt vanvittig drømmetreff, da han satte ballen knallhardt i mål fra 30 meter.

  • Camilla Vesteng, VG
Publisert Publisert

Første omgang bar preg av at Liverpool er soleklare gruppevinnere og videre til åttedelsfinalen i Champions League. Mange utenfor Liverpools normale førsteellever fikk sjansen fra start, som Takumi Minamino, Alex Oxlade-Chamberlain, Kostas Tsimikas, Neco Williams, Konaté og ikke minst Champions League-debutant Tyler Morton.

Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Jordan Henderson var blant spillerne som fikk hvile på benken. Stemningen var avslappet og god.

Les også

Dortmund slått ut – tapte uten Haaland

Les også

Man City slo PSG i «oljepengeroppgjøret»

Les også

Real Madrid og Inter videre i mesterligaen

Thiago fikk en skikkelig godklem av manager Jürgen Klopp da han ble byttet ut.

Men så, etter 52 minutter smalt det på Anfield. Liverpool fikk et frispark på cirka 40 meter, Oxlade-Chamberlain slo det, og traff et Porto-hode, returen havnet hos Thiago på 30 meter. Han fikk et helt ellevilt treff, og sendte av gårde et drømmeskudd som satt nede i nettmaskene til venstre for keeper Diogo Costa.

Og knappe 20 minutter senere ville ikke Mohamed Salah være dårligere, målet var ikke like spinnvilt, men det var pent. Salah spilte med innbytter Jordan Henderson, dro seg forbi en Porto-spiller, så hadde han perfekt timing, og skjøt akkurat i tide før han møtte den neste Porto-forsvareren. Salah hadde enorm kontroll og satte ballen rolig og elegant i mål.

Dette var Salahs 17. mål på 17 kamper.

Mohamed Salah spilte med Jordan Henderson før han satte ballen i mål.

Porto hadde sine sjanser, spesielt i 1. omgang. Men Alisson Becker bidro med en kjemperedning. Utover kampen ble det mer og mer kontroll for hjemmelaget.

Liverpool har 15 poeng i gruppe B. Porto er nærmest med fem.

Mens Liverpool så langt leker seg i Champions League, så er det «bare seier» som er godt nok i Premier League. Liverpool møter Southampton lørdag. Dagen etter spiller ligaleder Chelsea mot Manchester United, mens Manchester City møter West Ham. Chelsea er fire poeng foran City, som er ett poeng foran Liverpool. West Ham er to poeng bak Liverpool – etter 12 kamper.

Publisert
  1. Champions League
  2. Liverpool FC
  3. FC Porto
  4. Mohamed Salah
  5. Jürgen Klopp

Les mer om dette temaet

  1. Vant i første kamp uten Solskjær. Mens Chelsea lekte med Juventus.

  2. Advarsel til Manchester United: Chelsea lekte med Juventus

  3. Full tenning da Liverpool senket Arsenal – Klopp og Arteta måtte skilles med makt

  4. United-modellen får skarp kritikk: – Utdatert

BT anbefaler

Plutselig ble Bergen hvit. Sjekk bildene!

Det er sendt ut farevarsel for snøfall og forventet store mengder nedbør natt til tirsdag.

LES SAKEN