MMA-Hermansson går brytekamp mot UFC-kollega

JORDAL AMFI (VG) Jack Hermansson (33) er et stykke unna en ny kamp i MMA-buret. For å «holde seg varm» har han takket ja til en brytekamp i Sverige – mot UFC-kollega Khamzat Chimaev (27).

MØTES PÅ BRYTEMATTEN: Jack Hermansson (t.v.) og Khamzat Chimaev.
 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert

– Det er en fin anledning til å gjøre noe annerledes, få litt kampform og teste formen, sier Hermansson til VG.

Mellom treningsøktene på Frontline Academy har han vært tilskuer på bryte-VM i Jordal Amfi denne uken, og det har tydeligvis inspirert 33-åringen. Nå skal han nemlig gå brytekamp i fristil mot Chimaev på et stevne i Göteborg.

– Jeg har drevet mye med bryting før, men ikke konkurrert i det på mange år. Det er en viktig del av stilen min, og jeg er ganske god på bakken i MMA-buret, sier Hermansson beskjedent.

Les også

UFC-Hermansson med knallsterk seier i Las Vegas

PÅ BRYTE-VM: Jack Hermansson har kost seg med bryting i Jordal Amfi de siste dagene.

I mellomvektsdivisjonen i UFC er det Hermansson og nettopp Chimaev som utmerker seg som «best på bakken». De har begge svensk pass, men Hermansson har trent og bodd i Norge i hele sin profesjonelle karriere.

Kårer «kongen på bakken»

19. november blir oppgjøret mellom de to fighterne en av hovedattraksjonene på gallaen «Bulldog fight night 9» i Göteborg. På stevnet vil det være boksekamper, thaiboksing, MMA-kamper og altså bryteoppgjøret som skal være to runder à tre minutter med 85 kilos vektgrense.

– Den som vinner kan trygt kalle seg «kongen på bakken» i UFCs mellomvekt-divisjon, sier Daniel Högström i Bulldog Media til VG.

Han sier det ikke var vanskelig å få UFC-ledelsen til å godkjenne oppgjøret, og håper at det skal skape litt ekstra oppmerksomhet rundt de to profilene.

– Det er ikke store sjanser for skader. Det er en kamp jeg tar på fullt alvor, den skal vinnes, sier Hermansson som er rangert som nummer syv i vektklassen i UFC.

Les også

MMA-Hermanson corona-smittet – går kamp likevel

UFC-aktuell på kort varsel

– Akkurat nå er posisjonen min slik at jeg ikke skal gå kamp i UFC på en stund. Men jeg må være klar til å steppe inn på kort varsel dersom noen blir skadet i de planlagte kampene. Målet mitt er å få tittelkamp i løpet av 2022, sier Hermansson.

Chimaev er tidligere svensk mester i fristilsbryting. Han var tidligere i sommer på besøk på Frontline Academy i Bogstadveien og trente med blant andre Hermansson.

27-åringen fikk en kometkarriere i UFC da han vant tre kamper i fjor sommer, men har vært lenge borte med skader og coronasykdom. Han møter kinesiske Li Jingliang på et UFC-stevne i Abu Dhabi 30. oktober.

Publisert
 1. Kampsport
 2. MMA
 3. Jack Hermansson
 4. Bryting
BT anbefaler

Reagerer på 17. mai-fyll: – Det var helt smakløst

Nina Holden sier datteren (6) ble utsatt for ubehagelige opplevelser 17. mai. Politisjef mener å se en klar endring.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Bil mistet henger med båt på Sotrabrua – kvinne sendt til legevakt

 2. Betalte for å få «eksperter» til å løse eksamen

 3. Over 1000 ganger ble politiet varslet om savnede fra barneverns­institusjoner

 4. Morten skulle på fest i Hongkong da han så Krysta

 5. Har sporet opp eiere av tyvegods

 6. – Å sykle i Åsane er ikke for pyser