Solbakken har gjort Norge «ufyselige»: – Han er stein hakkende gal

ULLEVAAL STADION (VG) Under spillermøter på denne landslagssamlingen har Ståle Solbakken inspirert sine gutter til å bli litt mer som ham, ifølge spillerne.

 • Mats Arntzen, VG
 • Øyvind Herrebrøden, VG
 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert

– Han er gæren. Han er stein hakkende gal, sier midtstopper Stefan Strandberg om egen sjef.

31-åringen røper at det har vært private møter spillerne imellom – også uten lederne til stede – og at han merker en tydelig forskjell i mentaliteten fra tidligere.

På pressekonferansen dagen før møtet med Nederland var den norske landslagssjefen tydelig på at han ønsket et «slemmere» Norge.

– Synes du de var «ufyselige» nok i dag?

– Ja, det synes jeg. De er litt tidlig ufyselige og Thorsby er ikke den jeg føler meg tryggest med som spiller med gult kort, men det gikk jo fint, svarer Solbakken på VGs spørsmål.

Under tirsdagens seanse gjorde Solbakken det tydelig for hele presse-Norge hvor lei han var av å høre om det oppofrende nødlandslaget:

Etter Nederland-kampen roste han Erling Braut Haaland, som tok den fysiske duellen med Virgil van Dijk – som endte opp med fingeren ut av ledd.

– Det som kanskje ikke synes så godt, er de fysiske bataljene, ikke bare løpsduellene. Det tok Erling på en helt annen måte i dag. Da oppspillene kom, gikk han i duellene og holdt på ballen en del ganger. Det er litt det jeg har etterlyst, for det trenger vi. Vi er ikke Dortmund, og vi kommer ikke til å bli Dortmund. I hvert fall ikke før jul, sier Solbakken.

Midtbaneduoen Morten Thorsby og Mathias Normann stupte inn i taklingene, og Nederland-stopper Stefan de Vrij entret podiet i pressesalen med et blått øye etter møtet med Norge.

– Vi viser det i klubbene våre til daglig, men vi har vært altfor dårlige på det på landslaget. Vi har vært altfor snille og det har vært altfor god stemning. Selvfølgelig skal vi ha god stemning, men vi må være mye tøffere i trening og match, sier Stefan Strandberg.

– Stein hakkende gal ... Den må du utdype, spør NRK.

– Det er bare å se på ham, det. Han krever ekstremt mye av seg selv og omgivelsene. Er det noe vi trenger, så er det. Han er veldig tydelig på hva han vil ha. Han er en perfekt leder for oss og den gruppen her.

Mens Nederland-sjef Louis van Gaal satt rolig og noterte i setet sitt, var Solbakken aktiv på sidelinjen. Han pekte, ropte og gestikulerte.

– Det var noen småjusteringer, særlig på den siden hvor Jens Petter spilte var han litt for smal. De fikk spilt litt for lett utvendig. Det var der målet kom også, så jeg var vel ikke klar nok da, gliser landslagssjefen.

Norge laget 13 frispark og noterte seg for tre gule kort i kampen mot Nederland. Det kunne kanskje vært flere.

– Jeg har egentlig ikke hatt noe utviklingsmål om å bli slemmere. Jeg klinker til, også har jeg god tone med dommeren, sier Mathias Normann med et smil.

Publisert
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Fotball
BT anbefaler

Ove hadde drømmehytten. Så kom turbinene.

Det er minusgrader ute, og Ove Myklebust har fyrt opp i vedovnen. Gjennom store vindusflater har han i årevis hatt utsyn…

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt uvær har kommet inn over Vestlandet: Her kommer stormen

 2. Løe tatt av vind - stenger vei i Luster

 3. – Det er hundre prosent sikkert at jeg ikke skal bli sittende

 4. Svanhild Slåttsveen Cope (82) er i superform. Her er et seksukers styrkeprogram for eldre.

 5. – Dere leker med menneskeliv!

 6. Pernilleprisen: Hun ble folkets favoritt