Vipers vant høydramatisk sluttspillfinale

Med to mål i siste minutt av ordinær tid ble Emilie Hegh Arntzen den store helten da Vipers til slutt slo Storhamar 42–40 etter ekstraomganger.

Vipers – Storhamar 42–40 e.e.o. (17–18 ved pause, 34–34 etter ordinær tid)

Uten en korsbåndskadet Katrine Lune så Vipers ut til å gå mot et svært overraskende hjemmetap. 12 minutter før slutt lå de under 25–30, og da det gjensto et drøyt minutt ledet Storhamar 34–32. Vipers spilte da i tillegg med en spiller mindre på banen etter utvisningen av Mathilde Kristensen.

Men Emilie Hegh Arntzen ville ikke reise til returkampen på Hamar til tirsdag med tap i bagasjen. Først reduserte hun til 33–34 da 1.03 minutter gjensto. Storhamar tok timeout da 38 sekunder gjensto, men misset ballen da 18 sekunder var igjen. Vipers gikk i angrep, men Storhamar kjempet heroisk.

Her jubler Henny Reistad (f.v.), Jeanett Kristiansen, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade etter at 42–40-seieren er et faktum. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Les også

Lunde etter skaden: – Dette skal ikke stoppe meg. Det gir meg heller ekstra piff

Utlignet i siste sekund

Til slutt tok Hegh Arntzen ansvar, og i kamp med tre (!) Storhamar-spillere klarte hun å lure ballen forbi Storhamar-målvakten – i aller siste sekund!

– Håndball er gøy uansett, men det er virkelig gøy når man må ta ansvar og tørre. Det kunne gått begge veier. Det var kjipt i Romania i fjor, men når det går veien er det veldig deilig, sier Emilie Hegh Arntzen som misset en avgjørende dobbeltsjanse i europacupfinalen i Romania i fjor.

Foran 1590 entusiatiske tilskuere i Aquarama lørdag kveld fikk hun en liten revansjen.

– Vi vet at Storhamar ikke får lov til å spille kampen ut i angrep, og at det derfor handler om å ikke slippe inn mål så ville vi få en mulighet til. Jeg visste at det var lite tid igjen, og at det handlet om å gå på mål. Men i den siste duellen håpet jeg på straffe, trodde på frikast, men det var utrolig deilig å se ballen gå i mål, sier Arntzen.

Daglig leder Terje Marcussen syntes det ble vel spennende utover i kampen, og trakk seg lenger og lenger unna. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Les også

Vipers har signert ny linjespiller

– Helt sinnsykt

I ekstraomgangene holdt Storhamar følge til stillingen 38–38. Så festet Vipers grepet, og holdt ledelsen ut! Hegh Arntzen ble Vipers toppscorer med 10 mål på 11 skudd. Mens Guro Nestaker ble toppscorer for gjestene med utrolige 17 mål!

– Helt sinnsykt. Det var forferdelig å se de siste minuttene fra tribunen, men fantastisk å dra det i land til slutt, sier Mathilde Kristensen – som måtte se resten av kampen fra tribunen etter at hun fikk sin tredje utvisning ca. to minutter før slutt av ordinær tid.

Da Hegh Arntzen sørget for ekstraomganger, og lagene gikk i garderoben for en kort pep-talk kokte det i Aquarama.

– Da vi kom ut av garderoben og hørte publikum fikk jeg gåsehud, beskriver Jeanett Kristiansen.

Mathilde Kristensen oppsummerte kampen slik:

– Det var en slitekamp hele veien hjem. Vi kunne fått flere redninger, men vi kunne også hjulpet målvakt bedre. Sju mot seks-spillet til Storhamar skapte mange problemer for oss. Det ble en kamp hvor vi måtte kjempe helt inn. Men i dag handlet det bare om å vinne, sier Kristensen.

Eline Fagerheim innrømmet at hun var ekstremt nervøs for lørdagens første sluttspillfinale. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Les også

– Håndballen er så kynisk. Dette var min sjanse til å vise hva jeg er god for

Strålende åpning av Kristiansen

Anført av en strålende Jeanett Kristiansen åpnet Vipers best i Aquarama. Men til forskjell fra tidligere oppgjør mot Storhamar virket gjestene mye mer tent og aggressive mens vertene slet med å få spillet til å sitte som det pleier. Men da målvakt Eline Fagerheim sendte Vipers foran 9–6 – fra egen målgård – snaut midtveis i første omgang, så Vipers ut til å være på vei mot en ny seier.

Les også

Storhamar-treneren foran sluttspillfinalen: – Man kommer ikke unna at det er et lite minus for Vipers

Storhamar ledet med fem mål

Men Storhamar hadde ikke tenkt å gi dette gratis til Vipers, og kjempet seg tilbake i kampen, og på stillingen 11–11 var de à jour. Selv ikke det som så ut til å være en kneskade på storskytter Betina Riegelhuth så ut til å ødelegge for gjestene.

Lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen, og da Guro Nestaker scoret i siste sekund betydde det at Storhamar kunne gå til pause med en ledelse 18–17.

Etter pause fulgte lagene hverandre lenge som to skygger, inntil Storhamar gikk fra 25–25 til å lede 29–25 på tre minutter rundt midtveis i omgangen. De la også på til 30–25 før Vipers startet opphentingen.

Etter kampen var Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad strålende fornøyd med vinnerviljen til laget:

– Jeg er fantastisk glad for at vi vant. Det forteller mye om hva som bor i jentene. De nekter å tape selv om det ser stygt ut. Vi snakket om det før kampen at i dag var det ikke stilkarakterer, men kun seier som gjaldt, sier Gjekstad.

Henny Reistad fikk mer utover i kampen, og stoppet på fem scoringer mot Storhamar. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kampfakta

Vipers – Storhamar 42–40 e.e.o. (17–18 ved pause, 34–34 etter ordinær tid)

1590 tilskuere i Aquarama

Vipers: Andrea Thorsland Martinsen, Emilie Hegh Arntzen 10, Malin Aune 2, Mathilde Kristensen 2, Silje Waade 3, Eline Fagerheim 1, Linn Jørum Sulland 6, Jeanett Kristiansen 9, Marta Tomac 4, Henny Reistad 5, Sunniva Andersen.

Toppscorer Storhamar: Tonje Enkerud 17

Utvisninger: Vipers 5x2 min. Storhamar 4x2 min.

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.