Svenske aviser: Praktfiasko og jättefiasko

Slik dekker svenske aviser Brann og Rikard Norlings nedrykk fra eliteserien.

SLAKTES I SVENSKE MEDIER: Norlings nedtur i Norge har skapt overskrifter også i hjemlandet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Malmös gulltrener fra 2013 fikk en kjempenedtur i sin første sesong i norsk fotball. For på kvelden da gamleklubben tok imot det italienske storlaget Juventus til hjemmekamp i mesterligaen, kulminerte Branns fiaskosesong med nedrykk fra eliteserien, etter 0-3 for Mjøndalen.

Les også

Trekk deg, Norling

Det gikk ikke upåvaktet hjem i svenske medier onsdag kveld.

— En av Branns verste

— Praktfiasko for Norlings Brann. Fotball-Norge i sjokk, var inngangen hos svenske Aftonbladet.

«2014 kommer å gå inn i historien som en av klubbens verste. Brann fikk en tøff start, havnet i bunnen hele sesongen og klarte kvalifiseringen med et nødskrik. Der møtte de lille Mjøndalen», skrev avisen, før de oppsummerte kvalifiseringen, som endte 4-1 sammenlagt til bruntrøyene.

- Fiasko

«Norlings jättefiasko», skriver en annen storavis, Expressen, på sine nettsider.

— I dag er jeg som du sikkert forstår ganske tom og skuffet. Det påvirker min evne til analysere klokt, sa Rikard Norling i BTs livesending rett etter nedrykket var et faktum

— Det jeg kan si spontant er at vi forsøkte å spille oss ut av et høyt press. Vi klarte ikke det ofte nok. Jeg er lei meg for det faktum at spillerne utsettes for dette, etter en sesong som har vært tøff fra starten. Det synd at jeg ikke klarte å løse det, sa Norling i pressesonen.

Skriv din hilsen til Brann

Her kan du skrive en hilsen til Rikard Norlings Brann etter nedrykket fra eliteserien. Det er det mange som har benyttet seg av i de første timene etter at nedrykket var et faktum.

— Vanskelig å finne ord. Samtlige på banen har vært puslete i hele år. At dere ikke våknet da dere ankom klubbhuset til i dag Mjøndalen er helt uforståelig. Lykke til. Dette var en av de bedre garderobene i 1.divisjon, skrev Frank B.

— Sats på de mange bergenske unge talenter, så kommer Brann sterkt tilbake i 2016. Hilsen Viking tilhenger, skrev Odd Frode.

— I alle nederlag ligger et potensiale for læring og forbedring. Brann må kanskje reorganisere og ta de nye utfordringene i 1. divisjon på alvor, men de kommer tilbake, skrev Ola.

— Dere trenger ikke mer tyn nå. Dere er minst like lei dere som oss. Jeg er glad i dere, men i dag gjør alt vondt. Vet ikke hvordan jeg skal konsentrere meg på eksamen i morgen. På tide å gråte seg i seng, skrev NikoD.

Mens flere benyttet anledningen til skadefryd på bekostning av bergenserne.

— Gullet i 1. divisjon skal hem!

— Ses i Grimstad neste år

— Vi får håpe dere kan ta gratis IKEA-buss til Åsane neste år

Dette er noen av meldingene som har kommet inn til nå. Skriv din hilsen her.

Publisert: