Nå har Huseklepp kniven på strupen i Brann

Brann kan ikke love sin kanskje største profil forlengelse av kontrakten.

TRENER MYE: Erik Huseklepp sier han nå legger ned mye trening for å komme i god form til Branns eliteseriesesong i 2016. Men fremtiden i Brann er i øyeblikket usikker. Arkivfoto: Paul Sigve Amundsen.
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— I år var det Azar Karadas som hadde kniven på strupen. Han var avhengig av å gjøre det bra, og gjorde det (det er nå så godt som klart at Karadas fortsetter i 2016, red. anm). Neste år er Erik (Huseklepp) i en slik fase at han må prestere, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Huseklepp har vært en Brann-helt siden han kom til klubben for over 10 år siden, men 2016 kan bli hans siste sesong i klubben. Etter den kommende sesongen går kontrakten hans ut, og Brann har ikke bestemt seg for om de skal gi ham ny kontrakt.

— Av og til har spillerne alle kort på hånden, og da må vi som klubb betale. Nå er vi i en fase der vi er nødt til å se an hvordan vi skal gjøre ting. Vi kan ikke tenke på spillernes navn og det at de har hatt en karriere. Vi må se fremover og på hva de kan bidra med, sier Soltvedt.

Les også

Brann serieåpner mot fjorårets sølvvinner

Sportssjefen understreker at det ikke er bare Huseklepp som må prestere for å få ny kontrakt i Brann. Det må også Kristoffer Larsen som i likhet med Huseklepp har utgående avtale i 2016. Vadim Demidov må også levere for å overbevise sportssjefen, men den tidligere Rosenborg— og Real Sociedad-spilleren ser man noe annerledes på enn de lokale. Brann har et et håp om å forlenge med Demidov før sesongstart.

— Det hadde vært greit å få en tidlig avklaring med Erik (Huseklepp) også, men slik jeg ser det er det litt forskjell på en lokal spiller og en som kommer utenfra. De utenfra har gjerne flere hensyn å ta med tanke på familie og det å flytte hjem. Erik elsker Bergen, og min følelse er at han har lyst til å fortsette i Brann. Da kan vi kanskje bruke litt mer tid på ham, sier Soltvedt.

Les også

Det blir Azar i Brann også neste år

Les også

Demidov: Har ikke hastverk med å forlenge med Brann

Huseklepp: Skal ha kanonsesong

Huseklepp sier han ikke tenker mye på sin kontraktssituasjon nå.

— Jeg har ett år igjen, og mitt fokus er å få en kanonsesong, så får vi se hva som skjer. Slik er fotballen. Man må alltid prestere for å få kontrakt, enten det er her eller der. Det ligger ingen dramatikk i det, sier Huseklepp.

31-åringen scoret åtte mål og hadde seks målgivende for Brann i 1. divisjon i år.

— Jeg følte årets sesong var et riktig steg i rett retning etter at jeg bommet kraftig i 2014, sier Huseklepp som håper han har minst én kontrakt igjen i kroppen.

— Brann er klubben i mitt hjerte uansett hva som skjer, sier angriperen fra Sandsli.

Soltvedt er tydelig på at Huseklepps prestasjon i år ikke har vært overbevisende.

— Erik vil nok selv tenke at han burde prestert bedre i årets sesong. Hadde han vært forrykende i år, ville det vært lettere med en ny avtale, sier Soltvedt.

- Trenger et spark bak

Da Fredrik Haugens kontrakt gikk mot slutten i løpet av årets sesong, tok Brann sjansen på å se an utviklingen hans. Det medførte at Haugen nesten glapp for klubben. Brann er innstilt på å ta samme sjanse med Huseklepp og Kristoffer Larsen.

Håkon Lorentzen har også kontrakt som går ut neste år, allerede til sommeren faktisk. Hans situasjon er uavklart for tiden, ettersom han ikke har tillit hos Lars Arne Nilsen. Reservekeeper Alex Horwath har også utgående kontrakt i 2016. — Når vi sier at spillerne må prestere for å få kontrakt, har vi ikke samme styring som klubb, og det kan vi tape på om de presterer veldig bra. Men det blir en vurdering i hvert enkelt tilfelle. Av og til trenger spillerne et spark bak, sier Soltvedt.

For Larsens del er situasjonen ganske lik som med Huseklepp. Han må prestere for å få en ny avtale.

— Vårt utgangspunkt er at Kristoffer Larsen forblir i Brann og vi er positive til å prøve å få en ny kontrakt der, sier Kent Karlsen, Kristoffer Larsens agent. Han vet at Larsens ujevne prestasjoner må løses dersom angriperen skal han en fremtid i Brann og eliteserien. Slik det er nå varierer Larsen fra å lime ballen i krysset i en kamp, for så å være usynlig i den neste.

— Kristoffer fikk gode tilbakemeldinger i evalueringssamtalen med Lars Arne Nilsen, men han må ta tak i situasjonen og bli mer stabil, sier Karlsen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt125432417719
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Her er Hareides stolteste øyeblikk, og hans verste

  2. Discovery har kjøpt rettighetene til norsk eliteserie

  3. Viking vil ikke ha sluttspill i eliteserien

BT anbefaler

Grete og Lars måtte sove på flyplassen i natt

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN