Scoret nøkkelmålet med øynene lukket

Først ville han grave seg ned. Deretter lukket Fredrik Haugen øynene og klemte til...

 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRANN — BÆRUM 2-2

BRANN STADION (bt.no): Alt gikk på tverke. Erik Huseklepp så klumsete ut. Vadim Demidov rotet med tversoverpasninger, løpsmaskinen Eirik Birkelund så kraftløs ut og Azar Karadas virket ikke. Det var som om noen hadde skrudd av energiforsyningen til hele Brann-laget. De tok ledelsen på krabbegir, men det holdt ikke. Bærum utlignet, og sekunder før slutt tok bortelaget ledelsen.

Det var utenkelig, selv om hele kampen hadde fungert som omen. Brann taper jo ikke lenger!

2-2: Hverken Hugues Wembangomo (til venstre), Jan Aubert (nr. 5) eller Emmanuel Amahr (bak) klarer å stoppe skuddet til Fredrik Haugen.

I ren frustrasjon fosset kampens ener Fredrik Haugen fremover. Han lukket øynene og mobiliserte den kraft han hadde. Ballen smalt inn i mål, og dermed reddet Brann i det minste ett poeng. — Da Bærum scoret på overtid, hadde jeg mest lyst til å grave meg ned. Vi hadde spilt en svak kamp, men det er vanskelig å si hvorfor. Det var lite energi i laget, peker Haugen på.

Les også

Haugen reddet uavgjort for Brann etter utrolig overtidsdrama

Les også

Slik så Doddo kampen

Vil gjøre som Messi

Haugen har et tungt tilslag, men velger som regel å skyte med innsiden av foten. Han har forsøkt å curle ballen i mål fra distanse i hele år, men har ikke greid det. De to gangene han har klint til med vristen, har det blitt scoringer.

— Det var bare å lukke øynene og skyte. Det var bare å få den inn. Målet kan vise seg å bli veldig viktig, men jeg sitter likevel igjen med en bismak. Det ble en dårlig kamp fra vår side.

- Hvorfor skyter du ikke oftere med vristen?

— Kompisene mine sier at jeg må skyte mer med vristen, men du ser Messi. Han klarer det med innsiden, jeg er litt sta på det der. Men i dag funket vristen, smiler han.

Poenget den sene scoringen sikret, gjør at Brann nå ligger syv poeng foran Kristiansund i opprykkskampen. Nordmøringene har en hengekamp mot Sogndal onsdag - et Sogndal-lag som behørig feiret opprykket natt til mandag. Det kan fortsatt bli en gyser i sesonginnspurten, men taper Kristiansund mot Sogndal onsdag, er Brann oppe.

- Forferdelig vond

Lars Arne Nilsen var rimelig likefrem etter kampen. Han beskrev prestasjonen som "alt for dårlig". Allerede i 1. omgang begynte han å rokere på vante roller, da Kristoffer Barmen og Haugen byttet plass på midten. De byttet senere roller igjen.

REDDET POENG: Fredrik Haugen satte inn 2-2 helt på tampen av kampen. Her er det Azar Karadas som gratulerer Branns midtbanedirigent.

— Vi manglet rytme og løp for lite. Det var flere ting som ikke stemte. Til slutt sloss vi inn et poeng, og det får jeg bare være glad for. Jeg byttet, fordi vi manglet rytme. Han klarte seg bra som anker sist, og Haugen sto frem igjen i denne kampen. Han var veldig god og er en av få jeg er skikkelig fornøyd med etter denne kampen, sier Lars Arne Nilsen. - Hvordan opplevde du minuttet etter at Bærum tok ledelsen på overtid - frem til Haugen utlignet?

— Den var forferdelig vond, for det var så viktig med det ene poenget. Vi prøvde å formidle videre til spillerne på slutten at vi bare måtte sikre det ene poenget, men nådde ikke frem.

- Hva gjør du på onsdag, skal du se kampen mellom Sogndal og Kristiansund?

— Det kan vel tenkes. Men nå skal Kristiansund helst vinne sine siste tre kamper for å kunne ha en sjanse - i og med at de ligger bak oss også på målforskjellen. Men det kan ta en uke til, dette, og enda lenger tid. Vi får se...

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. SK Brann
 3. Bærum SK
 4. Fredrik Haugen
BT anbefaler

«Hun skulle vært russ i år, og hun var så klar til å ta fatt på livet»

Vilde Eiken døde 24. april, 18 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Da krukkene skulle stilles ut, dukket det opp en kondom i en av dem

 2. «Fenomenet er så utbredt at det er i ferd med å bli et folkehelse­problem»

 3. – Kvinnen jeg snakket med, var ikke fra Ukraina. Hun var fra Laksevåg.

 4. «Han har spilt seg i form. Helt sjef i perioder.»

 5. Her ser du gjengen som scorer mest i serien

 6. Hvor smittsomt er apekopper? Når kan det komme til Bergen? Hvem er det farlig for?