Derfor mener Norling Brann er bedre enn i fjor

— Vi er lengre fremme nå. Det har flere årsaker, sier Brann-treneren.

Rikard Norling mener Brann er bedre enn i fjor. Her snakker Norling med pressen etter seriekampen mot Sogndal i november.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann later til å ha en aldeles utmerket innsats i treningsarbeidet, og treningene har synlig bedre tempo og mer "trøkk" enn i fjor. Rikard Norling er tydelig på at han mener Brann er et bedre lag enn på samme tid i fjor.

— Ja, vi er bedre nå. Vi er lengre fremme nå. Det har flere årsaker, innleder Branns trener.

Han fortsetter:

Kasper Skaanes (til høyre) forteller om "mer trøkk" på Brann-treningene i år. Her står han ved siden av Håkon Lorentzen på lagets første trening i januar.

— I fjor var det flere viktige spillere ute med problemer. Fredrik (Haugen) hadde akkurat operert sin fot, Erik (Huseklepp) var skadet - Amin (Askar) også. I tillegg var jeg ny i klubben og vi skulle sette en ny måte å spille på. Nå er vi inne i det, og har kommet lengre. Til og med det på det fysiske, i forhold til hvordan jeg vil at spillerne skal være i forhold til spillestilen. Den fysiske treningen er tilpasset bedre nå.Fredrik Haugen er enig med treneren:

— Det virker veldig bra, ja. Vi har snudd om på en del ting, og det tror jeg kommer til å fungere godt.

Kasper Skaanes samstemmer.

— Jeg synes vi har hatt bedre kvalitet og mer trøkk på trening i år, sammenlignet med i fjor. Det taktiske er det litt tidlig å si noe om, men vi håper jo det skal sitte, sier Skaanes.

Les også

Dette endrer Norling i 2015

— Skal sørge for

Fredag møter Brann etter planen FK Fyllingsdalen til treningskamp på Varden Amfi. Det er årets første testkamp, og Norling har plukket ut en førsteellever som meget vel kan være den som serieåpner mot Fredrikstad tidlig i april.

Brann har lagt om formasjonen noe, og skal ikke lenger spille med kantspillere. I stedet former Norling midtbanen i en diamant med en klassisk "spielführer" i Fredrik Haugen. Han skal ligge dypt, balansere og strø pasninger.

I motsatt ende av midtbanen får Kristoffer Larsen frie fullmakter til å briljere offensivt og fungere som et bindeledd mellom midtbanen og spissene. De øvrige to midtbanespillerne som fredag skal testes mot 2. divisjonslaget, er Kasper Skaanes og Amin Askar. De skal mer operere som indreløpere enn som kantspillere.

— Det er mange vi ønsker å plassere i posisjoner de er best i. Larsen blir sentral på den offensive midtbanen, Haugen som sentral ballfordeler. Jeg tror spissene har godt av en sentral offensiv spiller bak seg. Det finnes plass for alle våre spillere i et dette systemet. Hvis jeg hadde beholdt systemet vi innførte tidlig i fjor, er det mer slik at jeg hadde måttet lete etter plass til spillerne, beskriver Norling.

— Vet du om dette fungerer, da?

— Det er slik at treneren skal sørge for at det fungerer!

Les også

Pedersen og Barmen straffet av Brann etter barbesøk

— Hånden i hansken

Snøslaps og møkkavær gjør at det er en smule usikkert om kampen spilles fredag klokken 17.00 som planlagt, eller om den flyttes til Vestlandshallen lørdag. Uansett får publikum se en endring i Brann. Ikke minst på keeperplassen. Piotr Leciejewski får svi for en desember måned preget av for lite fysisk aktivitet, mens Øystein Øvretveit belønnes for å ha stilt godt forberedt til 2015. Sotrastrilen skal stå i begge omganger.

— Han ser meget bra ut. Det er det mange som gjør, faktisk. Fredrik Haugen har for eksempel sett helt fantastisk ut - i begge retninger på banen. Han er bra teknisk, har fine føtter og et godt tilslag. Jeg tror vår nye diamant kommer til å passe ham som hånden i hansken, mener treneren.

Haugen har brukt mye tid på samtaler med treneren om den nye stilen. Han er minst like optimistisk.

— Jeg er best hvis jeg kan være ballfordeler - enten dypt eller offensivt på midtbanen. Jeg er ingen løpsmaskin som er ideell for en flat 4-4-2. Jeg og Rikard har snakket mye om den nye rollen, og jeg tror også den kan passe meg.

Branns lag mot Fyllingsdalen (4-4-2): Øystein Øvretveit - Andreas Vindheim, Jonas Grønner, Azar Karadas, Erdin Demir - Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen, Amin Askar - Erik Huseklepp, Marcus Pedersen.

Publisert: