Demidov er glad han har fått ny posisjon

— Jeg trives mye bedre på midtbanen.

Vadim Demidov spilte sin forrige seriekamp i april i fjor. Nå er han aktuell for seriestarten mot Fredrikstad.
 • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Historien om Vadim Demidov i Brann-drakt er ikke blitt slik han hadde ønsket. Kortversjonen er at han kom fra russiske Anzhi Makhatsjkala i januar 2014, og skulle bruke vinteren til å trene seg gradvis i kampform. Tre treningskamper rakk han å få med seg før seriestart i fjor, alle endte med tap.

Da alvoret startet, gikk ikke det særlig bedre. Demidov var i startoppstillingen i fem av de seks første kampene i fjorårets eliteserie, kamper der Brann totalt plukket ett poeng.

 • LES OGSÅ: Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

Det som skjedde siden, var ikke noe lystigere for den Riga-fødte 28-åringen. Fra tapet mot Haugesund 30. april 2014 gikk det nesten ett år til Brann-fansen fikk se ham på banen igjen, i treningskampen mot Sogndal på Varden for to uker siden. Lenge var en hælskade problemet, siden ble han holdt ute av tre delvis avrevne sener i venstre lån.

— Som jeg har sagt mange ganger: det er kjipt ikke å kunne bidra på grunn av en skade. Det kjedeligste var at jeg begynte å småhalte tidlig, og ikke fikk vist det jeg kan i de første kampene før jeg ble skadet. Når det i tillegg gikk som det gikk i fjor, var det kjipt å sitte og se på, sier Demidov.

Til disposisjon

Nå ser han – bank i bordet – endelig ut til å gå triveligere tider i møte. Demidov er i full trening få dager før seriestart.

- Hvordan kjennes det?

— Det går bedre og bedre. Fortsatt er det en del å gå på, både fysisk og med tanke på skaden. Men jeg kjenner ingen spesiell smerte etter trening eller kamp.

- Kan du starte mot Fredrikstad mandag?

— Det er opp til treneren å bestemme, jeg stiller meg til disposisjon. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye i de baner, men jeg er hundre prosent klar, lover han.

Trives best på midten

Mens Demidov ble brukt som midtstopper før han forsvant ut med skade, drilles han nå som sentral midtbanespiller. Det er han godt fornøyd med.

— Jeg trives mye bedre der. Det har jeg for så vidt alltid gjort, men tilfeldigheter har gjort at jeg spilt stopper. Jeg får mer ut av å spille på midten, og måten vi spiller på passer meg bra. Det viktigste nå er at jeg kommer opp på nivået jeg vet jeg har inne, sier Demidov.

Trener Rikard Norling virker ennå å grunne på hvor mye spilletid Demidov er klar for.

— Jeg vil ikke forutsette det ene eller det andre, men bare konstaterer at han har jobbet veldig, veldig hardt over en lang periode, sier Norling, som håper å få en etterlengtet leder med Demidovs comeback.

Gir beskjeder

På treningene i påskeuken har vestfoldingens stemme vært tydelig og høy.

— Han er taktisk veldig god, og har et lederskap som vi helt enkelt trenger. Hans karakter på banen er viktig for oss, for vi har flere spillere som er i utvikling og behøver noen å lene seg på, sier Norling.

Da er han inne på noe BT-kommentator Tore Strand understreket etter 3-0-seieren over Sogndal nylig, da Demidov fikk 23 minutter på slutten.

"Jeg så nok til å kunne ane at Demidov kan bli en viktig brikke sentralt på midtbanen. I går tok han kommandoen med gestikulering og beskjeder til sine kolleger, og plutselig fikk også Fredrik Haugen anledning til å stikke på noen raids så lenge Demidov patruljerte foran Brann-stopperne," skrev Strand da.

Demidov svarer selv slik på spørsmål om han har noe helt vesentlig som Brann har manglet.

— Jeg har i hvert fall den rutinen jeg har, og vi har mange unge gutter i vår tropp. Jeg er en som prater og styrer når jeg spiller. Det taktiske, og lederegenskapene, er mine styrker.

Fakta: Vadim Demidov

 • Født : 10. oktober 1986 i Riga i Sovjetunionen (nåværende Latvia)
 • Posisjon : Midtbanespiller/midtstopper
 • Tidligere klubber: Sandefjord, Manglerud/Star, Hønefoss, Rosenborg, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt, Celta Vigo, Anzhi Makhatsjkala
 • Landskamper : 15
Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Vadim Demidov
 3. SK Brann

Les mer om dette temaet

 1. Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

 2. Revansjelyst gir opprykksfest

 3. Doddo valgte bort Brann-ydmykelsen: «Det er jeg nesten glad for»

BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN