- Emosjonelt skadeskutt og hørselshemmet etter fjorårets tåkeprat

Kan Rikard Norling rette opp inntrykket og ta Brann tilbake til eliteserien? Les hva våre Brann-skribenter tror.

LANGT NEDE: Mange tror Kasper Skaanes blir den nye Brann-profilen. Her er han nedslått etter kvalifiseringen mot Mjøndalen sist høst.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Stian H. Thowsen og Geir Vårdal skal i år skrive for Aftenposten om sitt favorittlag: Brann.

Her finner du alle deres saker om Brann.

Slik svarer de på Aftenpostens spørsmål før seriestart.

— Hva har nedrykket hatt å si for interessen rundt Brann? Fikk det noe å si? Hvilke utslag ga den?

— Nedrykket var ydmykende unødvendig. Bemerkelsverdig nok er interessen rundt Brann konstant, intens og tilnærmelsesvis uavhengig av divisjon. En viss avskalling av marginalsupportere som forventet er, men vi som står igjen fordi vi ikke evner noe annet er mer innbitte og ekstrovert neglebitende enn før. Men sårene er ikke ferdigslikket, tålmodigheten er tynnslitt og smertegrensen er på sitt laveste. Brann har merket det mest på nedgang i antall solgte sesongkort, noe som betyr lavere tilskuertall. I tillegg blir det mindre eksponering i media.

*** SAMLESIDE: Alle innleggene fra Aftenposten Supporter**

Rikard Norling rykket ned med Brann i fjor. I år er det eksamen for svensken. For å få bestått må han ta klubben tilbake til øverste nivå.

— Er Rikard Norling i stand til å føre Brann rett opp igjen til Tippeligaen?- Jeg vil så gjerne svare lettsinding positivt på dette spørsmålet, men jeg er emosjonelt skadeskutt og hørselshemmet etter fjorårets tåkeprat og - lur. Jeg vil, jeg vil, jeg heller mot å tro at han nesten ikke får det til. Det er et av årets store usikkerhetsmomenter. Jeg tør ikke spå utfallet.

- Hva må skje i Brann og Bergen for at klubben skal kunne bli en stabil toppklubb i Tippeligaen?

Bergensavisene var ikke nådige etter nedrykket.

— Branns største forse er også klubbens akilleshæl. Alle mener mye om alt. Hele tiden. Vi også. Klubben må sterilisere alle de gamle hundene som ikke kan lære å bjeffe riktig. Brann må kjøpe nye, tidsriktige koster som ikke feier vekk grunnlaget for engasjement og entusiasme. De har nå en unik mulighet til å bygge seg opp til å bli den maktfaktoren i norsk fotball de aldri har blitt. Det fordrer at alle drar i samme retning, noe som blir en utfordring tatt i betraktning av hendelsene i vinter. - Hvem skal vi se opp for i årets Brann-lag?

— Kasper Skaanes har en ungdommelig gnist, sensitiv touch og glødende iver som enn så lenge ikke er korrumpert av bedagelig middelmådighet, rusbrus og pizza Grandiosa. Han får og tar mer av sin rettmessige plass i divisjonen for de duknakkede. Fredrik Haugen vil sannsynligvis få en «boost» av å spille på et lavere nivå.

Kasper Skaanes reddet uavgjort for Brann i kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i Bergen.

— Hvilken motstander elsker dere å slå?- Alt må justeres i år; forventninger og frustrasjon er i en annen divisjon. Vi må få nye lag vi kan elske å slå, opparbeide ny entusiastisk antipati. Jeg velger meg april, jeg velger meg Jerv, jeg velger meg Jerv i april. Tøft navn, på papiret nesten overkommelig motstand.

Les også

Folket tror Brann forblir i 1. divisjon

— Uten tvil Rosenborg(kan bli noen år til neste gang det skjer…), legger Vårdal til.

- Hvem rykker opp fra 1. divisjon?

— Sogndal og Hønefoss. Og muligens Brann gjennom kvalifisering. Jeg skyter i blinde. Jeg har bind for mine øyne.

Publisert: