Skaanes' agent: - Branns tilbud er en fornærmelse

Kasper Skaanes ble tilbudt en årslønn på drøyt 400.000 kroner.

Brann ønsker å forlenge med Kasper Skaanes, men partene er fortsatt et stykke unna hverandre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann forsøker å forhandle frem en ny kontrakt med Kasper Skaanes (20). Ifølge Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt er forhandlingene godt i gang:

— Vi har snakket med dem og venter en tilbakemelding.

- Er dere snart i mål med forhandlingene?

— Det vil tiden vise, sier Soltvedt.

Les også

Slutt på kosen for Skaanes

— Dårligere fastlønn

Skaanes’ agent Stig Lillejord svarer mer utfyllende:

— Jeg kan bekrefte at det fremdeles er en dialog mellom oss og Brann. Men vi fikk et førsteutkast fra dem som ikke kan karakteriseres som noe annet enn en ren fornærmelse, med henblikk på lønnsnivået i klubben for øvrig.

- Hva mener du med det?

- IKKE URIMELIGE: Kasper Skaanes' agent Stig Lillejord betrakter Branns kontraktsutkast til Skaanes som en fornærmelse.

— At tilbudet ikke står i forhold til nivået hans. Dette utkastet ville gi ham en dårligere fastlønn enn hva han hadde i fjor, fordi han var en av spillerne som gikk ned 25 prosent i lønn etter nedrykket. Da var han fra før en av de lavest betalte spillerne i klubben, selv om han spilte fast på laget. Vi er på ingen måte urimelige, men forventer at han får fornuftige betingelser som står i forhold til den verdien han har for Brann.

Les også

Brann tror på 10.000 tilskuere mot Strømmen

— Kompliserer

Lillejord vil ikke ut med hva Brann har tilbudt, men etter det BT erfarer har klubben tilbudt spilleren en årslønn på noe over 400.000 kroner, altså om lag en syvendedel av hva spillere som Marcus Pedersen, Vadim Demidov og Erik Huseklepp tjener. Det er også noe mer enn halvparten av hva jevngamle Jonas Grønner godtgjøres med. Skaanes startet 24 av Branns 30 kamper i fjor.

— Kasper har vært interessert i å forlenge avtalen med Brann, men han setter en del spørsmålstegn ved det at utspillet er så langt unna det som er normal markedsverdi for en spiller i hans kategori, sier Lillejord.

Brann er i ferd med å innføre en ny lønnsprofil. Samtidig la ikke nyinnkjøpte Bismar Acosta skjul på at nettopp lønnspakken han ble tilbudt var svært vesentlig da han valgte å gå ned en divisjon for å fortsette karrieren i Brann.

Agenten til Skaanes sier videre at forhandlingene ikke er avbrutt:

— Vi har oversendt et forslag til løsning som er i tråd med det lønnsnivået Kasper bør ligge på i forhold til hans alder og kvalitet. I og med at vi fortsatt er i dialog, finnes det muligheter for at han kan forlenge kontrakten. Men det er også en mulighet for det motsatte. Et slikt førsteutkast kompliserer samtalene unødig, mener Lillejord, som også er agenten til en rekke andre unge spillere i klubben.

Publisert: