Nå er han spiss igjen!

Brann skal ikke lenger spille med kantspillere. Nå er Erik Huseklepp spiss igjen.

BRANNS SPISS: Erik Huseklepp i ett av få gode øyeblikk i fjorårets sesong.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rikard Norling endrer Branns spillestil. Laget skal fortsette å spille 4-4-2, men kantspillerne blir trukket inn i banen og Brann skal spille med en såkalt "diamant" på midten. Vingspillet blir nedlagt, nå er det backene som skal holde bredden.

— Vi kommer til å ligge annerledes, med mer sentrerte kanter, de blir nesten som indreløpere. Så da er det utrolig viktig med løpssterke backer som kan holde bredden, sier Norling.

BT har tidligere omtalt at Kristoffer Larsen kommer til å spille mer sentralt i banen. Det samme gjelder da de to andre av "kantspillerne" Norling benyttet mye i fjor - Kasper Skaanes og Amin Askar. Den fjerde spilleren som opererte mye på flankene, er Erik Huseklepp.

Han er nå spiss.

— Erik og jeg har pratet om at vi skal utnytte hans egenskaper annerledes enn da egenskapene i spillesystemet skulle styre Erik. Utgangspunktet er at han er spiss, at han jobber taktisk som spiss, men fysisk som ving, sier Norling.

Les også

Brann blir vurdert som Norges mest interessante fotballag og velges ut til eget TV-tidspunkt

I fjor led Huseklepp av en knusktørr måltørke som spiss. Hans egenskaper som tilrettelegger hjalp likevel Jakob Orlov til å blomstre i tospannet. Men Huseklepp har tidligere demonstrert at han kan spille spiss og score rikelig med mål — som i 2009-sesongen da han laget 15 scoringer.

— I utgangspunktet er jeg anvendelig, Rikard har også sagt at jeg kan være aktuell flere posisjoner, men at utgangspunktet er spiss. Jeg fikk jo ikke det til i fjor, jeg prøver alt jeg kan for å få det til igjen. Jeg har vist før at jeg kan være god som spiss, sier Huseklepp.

Norlings tilpasninger kommer etter en sesong som gikk i bøtten rent sportslig, hvor svensken også fikk kritikk for at han gjorde få innrømmelser og tilpasninger i et system som ikke virket. Dette har Norling nå innsett.

— Vi legger spillet opp etter troppens egenskaper, i og med at jeg har mye bedre kjennskap til spillernenå. Den rake 4-4-2-formasjonen passer ikke denne spillertroppen så bra. Det handler om å finne utgangsposisjoner som gir oss bedre forutsetninger for å kombinere og finne et hurtigere pasningsspill.

Publisert