Dette Norling-uttaket klarer du neppe å gjette!

Barmen på venstresiden, Askar i forsvaret, Huseklepp på benken — se hele elleveren her.

Eirik Birkelund brukte musklene sine på assistenttrener Simon Hollyhead på torsdagens Brann-trening. Fredag starter han mot Sogndal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Fredag spiller Brann sesongoppkjøringens nest siste treningskamp, når de møter Sogndal på Varden Amfi i Fyllingsdalen.

Dagen før oppgjøret, drillet trener Rikard Norling de rødes startoppstilling.

Den er noe spesiell — og som følger:

Alex Horwath - Amin Askar, Jonas Grønner, Azar Karadas, Erdin Demir - Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Eirik Birkelund, Kristoffer Barmen - Kristoffer Larsen - Jakob Orlov.

•• SE KAMPEN MELLOM BRANN OG SOGNDAL PÅ BT.NO FRA KLOKKEN 18 FREDAG.

Les også

Huseklepp mangler selvtillit: - Har ikke evnen til å slippe meg løs

Nouri og Demidov på benken

Mest iøynefallende i startoppstillingen, er kanskje plasseringen av Barmen ytterst på midtbanen.

— Han er ingen kantspiller, vedgår Norling.

Og visstnok er det ikke som ren ving spilleren skal opptre nå heller.

— En slags fri innoverkant, tenker jeg. Om vi titter på høsten hans, var han innoverkant da vi la om formasjonen litt. Da synes jeg han var jækla god. Jeg tror han er best i en halvfri indreløperrolle, og litt sånn blir det denne gangen, sier sjefen.

Videre skal Amin Askar spille høyreback, og ikke kant som normalt er. Hans navnebror, med etternavn Nouri, skal byttes inn i løpet av kampen - til det som blir hans Brann-debut. Det vurderes som riktigst å fase Nouri forsiktig inn i laget, etter flere måneder uten kamptrening.

Les også

Her holder Karadas tordentale på Brann-trening

Birkeund starter og får ros

For øvrig belønnes Eirik Birkelund for sine prestasjoner i vinter, og får en startplass sentralt på midtbanen.

— Jeg føler jeg er med i konkurransen nå. De to siste kampene har jeg fått mer spilletid enn tidligere, og det har vært kjekt. Det er viktig med tillit i kampene, det er i dem du virkelig får testet deg., sier Birkelund, som var langt unna laget i fjor høst.

Nå får han ros av Norling.

— Jeg synes Eirik har gjort det bra. Også i innhoppet mot Sarpsborg, som ikke var like langt, gjorde han det bra. Han er taktisk god, og en duellspiller. En tøffing. Det kan vi behøve, sier han.

Mange vil også finne Branns benk interessant mot Sogndal. Der sitter Erik Huseklepp - som rett og slett er vraket. Det samme gjør Vadim Demidov, som har vært fryktelig lenge ute med skade, men den siste tiden har trent for fullt. I og med at keeper Piotr Leciejewski er skadet, får den ukjente juniorkeeperen Ludvig Lynum være med i kamptroppen.

Disse sitter på benken mot Sogndal: Ludvig Lynum (keeper), Amin Nouri, Fredrik Heggland, Erlend Hanstveit, Vadim Demidov, Erik Huseklepp, Fredrik Pallesen Knutsen.

Publisert: