Dette er Branns handleliste

Den har endret seg etter at den nye treneren kom på plass.

Etter at Lars Arne Nilsen har kommet inn som Brann-trener har handlelisten endret seg på grunn av annerledes formasjon og spillestil.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann vet ennå ikke om de har penger til å kunne hente spillere i sommer. Klubbens speider Lars Tjærnås tiltrer først i sin jobb om drøyt tre uker, men Branns spillerjakt er for lengst i gang. Trolig må klubbledelsen igjen fri til eksterne givere for bidrag som mo(h)nner i sommervinduet.

Men handlelisten har endret seg etter at Lars Arne Nilsen ble ansatt som trener ut inneværende år. Det bekrefter den konstituerte sportssjefen Rune Soltvedt.

— Vi må tenke annerledes nå som vi har ansatt Lars Arne. Det er fordi han har en klart definert spillestil og en annen formasjon enn vi hadde tidligere. Da sto en sentral midtbanespiller høyt på prioriteringslisten. Vi ønsket oss en klassisk nummer 6, en ballvinner, begynner Soltvedt.

I Lars Arne Nilsens tre kamper som Brann-trener har Vadim Demidov og Bismar Acosta byttet på å bekle denne rollen.

— I tillegg vet vi at Fredrik Haugen kan spille anker på midten. Det gjør at prioriteringene har endret seg.

Backer og vinger

Avveiningene er om Brann skal hente spillere som er skreddersydd Nilsens system, eller om de må se etter mer allsidige spillere som kan operere både i 4-3-3 og i for eksempel 4-4-2. Det er kanskje først og fremst på sentral midtbane at kravene er svært forskjellige. Spisser og keepere har Brann i bøtter og spann - det samme gjelder midtstoppere.

— Nettopp derfor er det akkurat nå mest aktuelt for oss å se etter backer og vinger. Backrollene er ikke så forskjellige i de ulike systemene, og det er også mulig å finne kantspillere som kan spille i begge formasjoner. Spør du meg akkurat nå, er dette vår førsteprioritet.

- Backer og kanter?

— Ja, vi har ikke mange alternativer der. Erdin (Demir) er venstreback, med Erlend (Hanstveit) som alternativ. Ingen av dem har kontrakter som varer lenger enn denne sesongen. Amin (Nouri) har Fredrik Heggland som et alternativ på den andre siden. Men Heggland er egentlig stopper. Og på kantene har vi ikke veldig mye å velge i dersom Erik (Huseklepp) eller Kristoffer (Larsen) blir skadet, sier Soltvedt.

- De trenger en motor

En lokal spiller som er på Soltvedts radar, er Nest-Sotra-spissen Steffen Lie Skålevik. "Problemet" er at Brann har mange midtspisser allerede, og at Lars Arne Nilsen bare bruker én av gangen.

— Han er hel ved. Det er klart vi følger med ham. Som jeg har sagt før, ville vi i utviklingsavdelingen gjerne at han skulle fortsette i Brann da han valgte å gå til Nest i 2013. Han har dessuten utviklet seg. Men slik det ser ut nå, er ikke en spiss prioritert hos oss.

BT-kommentator Tore Strand har lenge pekt på at Brann må styrke den sentrale midtbanen. Han holder fast ved det.

— De trenger først og fremst en sentral midtbanespiller med løps- og duellkraft. I det leddet mangler Brann en spiller med egenskaper som playmaker. En motor i laget, mener han.

Han ser likevel lagets svakheter på back og flanke.

— De trenger en venstrebeint kantspiller som kan operere både som back og kant, en spiller med fart og en god innleggsfot. Gode midtbanespillere og raske flankespillere går aldri ut på dato – uansett system.

Strand mener å ha oppdaget noen navn som kan forsterke laget.

— Jerv har en spennende spiller i Fuseini Mohammed som har imponert så langt i sesongen. Han er en type som kan kle en sentral midtbanerolle. Spillere som Jørgen Skjelvik (Rosenborg), Viljar Vevatne (Bryne) og Martin Ueland (Åsane) er gode spillere, men aller helst bør Brann finne en lignende type spiller med ekstrem fart, mener kommentatoren.

Publisert: