Brann har aldri vært dårligere

Men Brann-styret fjernet ikke treneren på mandagens møte.

NEDTUR: Brann, her ved Kristoffer Larsen, har slett ikke hatt en problemfri på sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det nye Brann-styret hadde mandag møte. Den kritiske sportslige situasjonen ble diskutert, men det ble ikke besluttet å sparke trener Rikard Norling. Brann sendte klokken 16.40 ut en uttalelse fra styret på epost.

Her hører du Ballspark som podcast: Trykk her!

— Vi er i likhet med omgivelsene våre bekymret for at de sportslige resultatene ikke har vært gode nok, men vi tror fortsatt at vi sammen skal makte å spille oss tilbake til Tippeligaen på første forsøk, heter det i uttalelsen, som ikke er signert ved navn.

HAR IKKE LYKTES: Brann-trener Rikard Norling.

BT har så langt ikke fått kontakt med styreleder Eivind Lunde etter møtet. I uttalelsen kalles styremøtet for ordinært.— I det ligger det også at vi har hatt en gjennomgang av det sportslige sammen med klubbens sportssjef. I dag handlet det om å få innsikt i hvordan den sportslige avdelingen jobber for å forbedre prestasjonene. Vi er tilfreds med den informasjonen vi fikk, står det i uttalelsen.

Brann har aldri vært dårligere

Det var nok mange som utbrøt "dette er det verste jeg har sett", etter at Nest-Sotra hentet inn Branns tomålsledelse 16. mai.

Hvis du var blant dem, har du helt rett. Du betraktet nemlig den verste Brann-utgaven noensinne. I hvert fall hvis man forholder seg til tabellen:

  • Etter ni runder har Brann aldri befunnet seg så lavt på tabellen på det nest øverste nivået. Dagens plassering som Norges 22. beste lag er altså en Brann-rekord.
  • Tar man i betraktning at det ble utdelt to poeng for seier de øvrige år Brann har spilt på nest øverste nivå, har Brann aldri tatt så få poeng etter ni runder som i år.

Selv i år har Brann befunnet seg lavere på tabellen. I 1984 åpnet laget med 0-3 mot Steinkjer. Men i hver eneste sesong Brann har spilt på nest øverste nivå, har de fått sesongstarter som kan karakteriseres som svært gode - og altså langt bedre enn årets.

— Hva skal jeg si? Dette er de harde, kalde fakta. Og det er ikke godt nok, kommenterer den fungerende kapteinen på årets Brann-lag, Erik Huseklepp.

Les også

- Jeg elsker min kone, men hun kan ikke trene Brann for det

— Ikke krisestemning

Huseklepp har ennå ikke klart å bearbeide uavgjortkampen mot Nest-Sotra 16. mai.

— I alle intervjuer etter kampen omtalte jeg det som et tap. Fordi det føltes slik. Vi har spilt tre uavgjorte på rad nå, og har skuslet vekk seks poeng.

- Føles det som du spiller på tidenes dårligste Brann-lag?

— Nei. Vi både tror og håper at vi er bedre enn som så.

Huseklepp mener ikke Brann er en klubb i krise.

— Nei, jeg kjenner ikke noen krisestemning. Vi har god kontakt med lagene foran oss, og holder fast ved vår klare ambisjon om å rykke opp.

For ordens skyld, vi må tilbake til 1966-sesongen for å finne sist år Brann ikke rykket tilbake til toppserien på første forsøk. Både i 65, 66 og 67 spilte Brann i daværende 2. divisjon.

- Ikke bra i det hele tatt

Rune Soltvedt er klubbens fungerende sportssjef. Han er klubbens verste sportslige ansvarlige. Mannen fra Stanghelle reagerer slik når han blir forelagt de helsvarte, historiske fakta:

— Min første reaksjon er at dette ikke er bra i det hele tatt. Deretter tenker jeg på hva vi kan og skal gjøre for å rykke opp i år.

- Men hvordan har dere klart å stelle dere slik at dere arbeider med det svakeste Brann-laget på mer enn 50 år?

— Det er viktig å ikke lete etter unnskyldninger i den situasjonen vi er i nå. Vi har ikke prestert godt nok. Punktum. Vi har levert akseptable resultater i en del kamper, men bunnivået er for lavt.

- Hva vil dere gjøre med det, hvilke verktøy kan du bruke for å bøte på situasjonen?

— Vi har gjort noen grep. Det ene er å øke treningsmengden og å tilpasse treningen mer individuelt. Vi ønsker å arbeide med prestasjonskulturen. Vi tror jo vi vil få effekter av det på litt sikt. Vi er ikke i noen gunstig situasjon nå, men jeg opplever ikke noen krisestemning hos oss.

- Skal laget forsterkes til sommeren?

— Ja, i min rolle vil jeg ha som utgangspunkt å lete etter spillere som kan forsterke oss inn mot hvert eneste overgangsvindu. Så spørs det hva økonomien tillater. Men jeg har et håp om å kunne forsterke oss til sommeren.

Publisert: