- Dette er grunnen til at Brann aldri blir en toppklubb. For norsk fotball er det en katastrofe.

Les reaksjonene etter Branns kaosmøte.

  • Bergens Tidende
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det ble kontrastenes aften for Hordaland og Sogn og Fjordanes fotball-flaggskip. Mens Branns årsmøte varte i nesten fire timer og kulminerte med at fire styremedlemmer trakk seg — blant dem nyvalgt styreleder Kjell Tennfjord - så begynte Sogndals årsmøte klokken 20.00 og var ferdig 20.45.

Les også

Det komplette kaos i Brann etter skandaleårsmøte

Rolf Navarsete, Sogndals styreleder i tre tiår, mener det sier alt om de to klubbene.

EVIG SIRKUS: MR. Sogndal Rolf Navarsete er sjokkert over forholdene i Brann.

— Hele denne suppen er jo Brann sin store utfordring. Det er dette som gjør at Brann aldri blir en toppklubb. Samme hva de gjør så blir det sirkus, sier Navarsete. - Hva tenker du om at Kjell Tennfjord trekker seg som styreleder fordi årsmøte bytter ut en av styremedlemmene?

— Så lenge de holder på med dette sirkuset så blir de aldri en toppklubb. Jeg vil tro at når Kjell sier ja til å være styreleder så vil han påvirke hvem som er med. Men dette er glimrende for oss. Det betyr at vi vil være minst like gode som dem fremover. For norsk fotball er det derimot en katastrofe.

Les også

Dette burde du opplyst om før årsmøtet, Tennfjord!

— Sogndal hadde årsmøte i dag. Valgte årsmøte å trosse valgkomiteens innstilling?

— Sånn fungerer det ikke i Sogndal. Vi bruker tre kvarter hvert år. Det er ikke sirkus i Sogndal. Vi bruker ikke opp kreftene våre på å styre et sirkus.

- Brann står uten styreleder. Hvis de ringer deg og spør om du vil være styreleder. Hva svarer du da?

— Da svarer jeg nei. Det kan ikke være en fin jobb. Hvis du ikke vinner de fem neste kampene, så er klubbene et helvete. Det kan ikke være mye kjekt.

Les også

Samnøy etter dramatisk Brann-årsmøte: - Trasig!

Scheie: — Krisestemning

Tidligere NRK-ekspert Arne Scheie tror ikke et nytt styre vil gi mer sportslig suksess.

— Det har vært uenigheter lenge her og det høres veldig dramatisk ut. Når styret i en så stor klubb som Brann går, er det klart krisestemning en måned før tippeligastart, sier Arne Scheie.

- Vil et nytt styre bringe med seg endringer?

— Jeg vil ikke tro at et nytt styre vil gjøre noe drastiske forandringer eller føre til mer sportslig suksess. Det er bare en målsetting alle i Branns styre vil ha og det er å få Klubben så fort som mulig tilbake til tippeligaen.

Fotballeksperten kan ikke huske på farten om dette har skjedd tidligere i norsk fotballhistorie.

— Det kan godt ha historiske proporsjoner dette her. Det var sterke følelser da Bruun Hansen trakk seg og treneren fortsatte. Man kan si at det er mye som gjør at det blir ekstra press i Brann.

Et nytt styre bør la treneren være i fred, anbefaler NRK-legenden.

Publisert: