Hele Bergen skjelver: «Nå er det liv eller død»

BLOGG: I dag avgjøres det, i dag får vite om Brann redder plassen i eliteserien, eller om de – gud forby – faller ned i dypet, ned i 1. divisjon.

Brann-blogger Doddo.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
Les også

Chat med Doddo under Mjøndalen-Brann

icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

En hel by skjelver.

Av opplagte årsaker er det ingen som tar det for gitt at Brann klarer dette. Brann har nærmest systematisk skuffet sitt publikum, enkeltspillere har nærmest systematisk begått gigantiske tabber, og treneren har nærmest systematisk tatt ut feil lag.

Likevel har Brann – takk Sogndal – fått denne ekstra muligheten til å rette opp alle feilene fra i går.

Vel, om ikke alle feilene så kan i hvert fall en seier over Mjøndalen gi oss sjelero og fremtidshåp.

Hva pokker gikk galt?

Men uansett hva som skjer i kveld må styret i klubben straks sette i gang en evalueringsprosess og finne ut hva pokker var det som gikk galt.

Og måtte den gi oss noe mer enn det forutsigbare, at spillerne legger all skyld på treneren, at treneren legger all skyld på skader og at ledelsen forklarer det hele med generelle økonomiske nedgangstider.

Evalueringen bør ende opp i en opprydning av stallen, og ansettelse av en myndig sportssjef som evner å finne nye spillere for en rimelig penge, og som kan ha kontroll på vår svenske trener. Det er ikke alle av Norlings plutselige innfall som har vært like vellykkede.

Dessuten må vi finne ut hvorfor Brann åpenbart er dårligere trent enn andre eliteserielag. At lag som Molde og Odd løper mer og orker mer enn Brann er hevet over enhver tvil.

Men dette får vi ta i morgen, hvis vi orker det, da. Jeg, og helt sikkert mange med meg, er fullstendig utmattet av den lange nervepåkjenningen som Branns sesong har vært.

Budsjettet åtte ganger mindre

I løpet av kort tid har vi stiftet bekjentskap med Mjøndalen. Hvem hadde forutsett det før sesongstart? Det vi først og fremst har lært om den lille klubben, som har et budsjett som er åtte ganger mindre enn Branns, er at østlandslaget er av den ordinære sorten.

Det er et lag som Tippeligalag flest vinner over på en normal dag.

Inkludert Brann. Men som vi har oppdaget er det ikke så mye som er normalt med den klubben nå for tiden. Hvilke andre klubber er det som har kostbare spisser som omtrent aldri scorer mål? Millionlønningene til Pedersen og Huseklepp, og overgangssummen til Jacob Orlov – cirka 10 millioner til sammen – har gitt en avkastning som selv Idar Vollvik ville bekymret seg over.

Nå skal altså unormale, rike – snart fattige — Brann slå Mjøndalen på deres eget kalde kunstgress. Og kan det gå bra?

Kan skadene redde Brann?

Kanskje er det alle skadene som redder Brann.

Norling kan i hvert fall ikke finne på så mange krumspring denne gangen – det vil si plassere spillere på plasser der de ikke hører hjemme. Orlov kan ikke spille midtbane, Mosjov kan ikke spille venstreback, Barmen kan ikke spille spiss, Sævarsson kan ikke ignoreres, og Huseklepp kan ikke sitte på benken.

Det er fortsatt håp.

Publisert: