Slik forklarer han Branns strategi

Roald Bruun-Hanssen avviser at Brann bruker penger over evne.

- Strategien vår er veldig enkel. Målet er å berge plassen i eliteserien, men å gjøre det innenfor en forsvarlige ramme, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

20. mai i år: Brann rapporterer om en inntektssvikt på nærmere fem millioner kroner og slår fast at det må kuttes.

15. juli, knappe to måneder senere: Brann henter Azar Karadas for over to millioner kroner. I dagene senere rapporteres det om at Simon Lundevall kan være på vei til Bergen fra svenske Gefle for 2,6 millioner kroner, ifølge Fotbolldirekt.se.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen ønsker ikke å kommentere eventuelle bud.

Hvordan henger det sammen at Brann kan kjøpe spillere samtidig som det må kuttes?

Les også

Brann med millionkutt etter marerittstart

— Strategien vår er veldig enkel. Målet er å berge plassen i eliteserien, men å gjøre det innenfor en forsvarlige ramme, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Trond Mohn og Hardball

Det som er med på å gjøre sommerens handling av spillere mer forsvarlig, er sammensatt. Kristoffer Larsen (på lån til Hønefoss), Tomasz Sokolowski (fristilt) og Henrik Gjesdal (solgt til Tromsø) har forsvunnet ut fra klubbens lønningsliste. I tillegg har klubben både Hardball og Trond Mohn som potensielle støttespillere. Da Karadas ble hentet, var det Hardball som stilte opp. Akkurat med hvor mye er ikke kjent, men den modellen som ofte er brukt tidligere, er at Hardball og Brann deler overgangssummen mellom seg 50–50. — Det åpner muligheter når noen forsvinner ut av klubben. Da blir det mulig å ta inn nye spillere, forklarer Bruun-Hanssen.

Og det må legges til: Selv om Brann sliter økonomisk, har fortsatt klubben et lønnsbudsjett som overgår de fleste andre i norsk fotball.

Forholdet til støttespillerne Hardball og Trond Mohn beskriver Bruun-Hanssen slik for øyeblikket:

— Som alltid er støttespillerne veldig gode å ha for oss. Vi har en åpen og god dialog med dem, sier Bruun-Hanssen.

Ny Karadas-vurdering

De siste par årene har Brann hatt muligheten til å hente Azar Karadas gratis flere ganger. BT vet at Brann tidligere ikke har vurdert spilleren som riktig å knytte til seg. Med en overhengende fare for nedrykk, valgte Brann likevel å bla opp over to millioner kroner for spilleren.

— Slik vi har vurdert det har Azar noen egenskaper vi har manglet denne sesongen. Han vil bli et viktig bidrag inn i den situasjonen vi er i nå. Derfor har klubben valgt å satse på ham, sier Bruun-Hanssen.

Overgangsvinduet i Norge er åpent fra 15. juli til midten av august. I en slik periode blir det naturlig nok mange spekulasjoner om overganger. Bruun-Hanssen er likevel klar på at det er spillerne som allerede er i Brann som må ta ansvaret for å løfte klubben oppover på tabellen andre halvdel av sesongen.

— Utgangspunktet vårt er enkelt. Vi må sette lit til spillergruppen vi har. Det er de som må gjøre hovedjobben.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk