Tour de France skal avgjøres over kun seks mil. Lørdagens etappe blir halvert.

Vanskelig værforhold gjør at lørdagens Tour de France-etappe kuttes fra 130 til 59 kilometer. Det gir Egan Bernal enda bedre vinnersjanser.

Publisert: Publisert:

Jordskred sørget for en tidlig avslutning på 19. etappen av årets Tour de France. Nå bidrar det til at den 20. etappen blir mer enn halvert. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

NTB

Det drastiske tiltaket blir bekreftet av Tour de France-arrangøren på Twitter.

Nyheten kommer etter at fredagens etappe måtte avbrytes på dramatisk vis. Jordskred og kraftige haglbyger gjorde det uansvarlig å fullføre etappen da den gjensto omtrent 26 kilometer. Jordskredet får også konsekvenser for lørdagens etappe.

– Årsaken er at det har vært jordskred i utforkjøringen etter Cormet de Roselend, som er det første fjellet. Det var umulig å reparere før i morgen, sier TV 2s sykkelekspert Hushovd, som har snakket med Tour de France-sjef Christian Prudhomme.

Egan Bernal er nå storfavoritt til å vinne Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

Endringene medfører at etappen kun blir 59 kilometer lang. Etappestart blir klokken 14.30 i Albertville, mens målgang er i Val Thorens. Det er varslet store nedbørsmengder underveis.

Fredagens etappestans innebar at resultatene på toppen av etappens nest siste stigning ble stående. Det gjorde at Egan Bernal overtok sammenlagtledelsen fra Julian Alaphilippe.

Siden lørdagens etappe blir mer enn halvert, kan mye tyde på at Bernal vinner Tour de France. Colombianeren har en luke på 48 sekunder ned til Alaphilippe. Det skiller ytterligere 28 sekunder til treer og fjorårsvinner Geraint Thomas, som i liket med Bernal sykler for Ineos-laget.

Ettersom det er velkjent sedvane at ingen angriper den gule sammenlagttrøyen på søndagens avsluttende sjarmøretappe, vil sammenlagtlederen etter lørdagens etappe vinne årets Tour de France. Unntaket er hvis noe svært uvanlig skjer på avslutningsetappen.

(©NTB)

Publisert: