Haaland trekkes frem som en av Europas mest spennende unggutter

UEFA har listet opp det de mener er talentene å se opp for kommende sesong. Erling Braut Haaland (19) er blant de 50 som er plukket ut.

Publisert: Publisert:

Erling Braut Håland jubler etter å ha scoret ett av sine ni mål i Norges 12-0-seier over Honduras i U20-VM tidligere i sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det europeiske fotballforbundet har bedt sine reportere si hvilke spillere i Europa de mener fotballfans bør holde et ekstra øye med i 2019/2020-sesongen.

Blant de 50 ungguttene som er funnet verdig for listen, er nordmannen Erling Braut Haaland. Om 19-åringen trekker de frem at han er sønn av Alf-Inge Håland, og at han scoret ni mål mot Honduras i U20-VM tidligere i sommer.

Også Liverpools spisstalent Rhian Brewster er på UEFAs liste over Europas 50 mest spennende unggutter. Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS / NTB SCANPIX

På listen til UEFA finner man blant annet også Liverpool-stjerneskuddet Rhian Brewster (19), som er blitt lovet en viktig rolle i laget av Jürgen Klopp denne sesongen. Det samme er Newcastle-spilleren Sean Longstaff (21), som Ole Gunnar Solskjær skal være interessert i å hente til Manchester United.

Bryne-gutten Erling Braut Haaland gikk for et halvt år siden fra Molde til østerrikske RB Salzburg. Spissen fikk to kamper i serien før sommeren, men har vist seg frem i sesongoppkjøringen. Før helgen vartet han opp med én målgivende da Salzburg slo Mattersburg 2–0 i serieåpningen.

Da UEFA satte opp en tilsvarende liste for ett år siden, fant de også plass til en nordmann. Den gangen var det Genks midtbanespiller Sander Berge (21) som kom med.

Publisert: