Kapteinen stanget Ranheim til himmels

Are Tronseth ble redningsmannen da Ranheim forsterket sin kruttsterke rekke, med 2-1 over Nest-Sotra.

  • Eirik Grønning
Publisert Publisert
Are Tronseth ble Ranheims store helt da de vant 2-1 borte mot Nest-Sotra (Arkivfoto)
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nest-Sotra 1-2 Ranheim2-1 sørget ikke bare for nok en seier for 1.divisjons fremste formlag. Det gjorde at det laget som sto uten borteseier på elleve kamper, nå har tre seiere på de fire siste kampene på fremmed grunn. Dermed er Ranheim for alvor med i kampen om å ta en av de fire kvalifiseringsplassene til eliteserien – selv om det er kun seks poeng opp til direkte opprykk.

Et selvmål i 1. omgang sørget for 1-0, Are Tronseths presise heading sørget for at Ranheim tok ledelsen for andre og siste gang midtveis i 2.omgang.

Blakstad med briljant forarbeid

Etter en klassisk «ta og føle på»-åpning tok Ranheim over initiativet utover i 1.omgangen, uten å sette Nest-Sotra-keeper Øystein Øvretveit nevneverdig på prøve. Både Torgil Gjertsen og Robert Stene hadde fyrte med løskrutt da de fikk Ranheims første avslutninger innenfor det første kvarteret.

Da måtte det heller en Nest-Sotra-forsvarer til for å sette egen keeper på prøve – en prøve som det nærmest ville vært umenneskelig å bestå. For da Michael Stilson og Magnus Blakstad kombinerte, lurte sistnevnte seg til dørlinjen takket være en frekk tunnel, før han hamret ballen 45 grader bakover i banen.

Ballen fant ikke veien til medspillere, men det gjorde ingen verdens ting da en deorientert Petter Martinsen hamret ballen i eget mål, helt ned i lengste hjørnet for en forfjamset keeper.

Kaos i Ranheim-feltet

Det sørget for en tilsynelatende komfortabel ledelse for bortelaget, som hadde mye ball uten å skape det helt store. Med god kontroll bakover så det ut til å gå mot Ranheim-ledelse ved pause, men ruskete forsvarsspill ble hardt straffet. Et hjørnespark endte i kaos i Ranheim-feltet der Jørgen Øveraas Olsen og Vegard Voll nærmest klarerte i hverandre før sistnevnte tapte den neste duellen med John Olav Norheim – som headet inn utligningen.

Minuttet før pause kunne Ranheim tatt ledelsen på nytt, men et elegant frispark fra Robert Stene strøk stolpen til Nest-Sotra.

Stolpen i veien for ledelse

Som var nærmere å treffe cornerflagget enn målet da han forsøkte seg like etter pause, i det hele tatt var ikke Ranheim hundre prosent i vater i innledningen mot et hjemmelag med fornyet selvtillit. Likevel var det Ranheim som skapte det som var av sjanser og Magnus Blakstad holdt på å gi bortelaget føringen da en stupheading strøk stolpen etter 59 minutter.

Stolpen var direkte involvert på den andre siden da Even Barli trodde han hadde sluppet inn sitt andre for dagen. Innbytter Petrit Zhubi fikk til en akkrobatisk avslutning i trengt posisjon og utmanuvrerte Ranheim-keeperen – som så lengtende mot hjørnet, bare for å kunne puste lettet ut da ballen spratt tilbake i fanget hans.

Kapteinen tok ansvar

Da var det heller Ranheim som tok ledelsen da Eirik Malmos presise hjørnespark fant luggen til Are Tronseth på første stolpe. Kapteinen stusset ballen i en presis bue ned i lengste hjørnet og Ranheim var tilbake i ledelsen.

En ledelse som burde blitt doblet kvarteret før slutt da innbytter Kristian Rømo Skille ble spilt alene med keeper. Men som en tro kopi av Manchester Uniteds Wayne Rooney, dro stjørdalingen ned tempo og ble stoppet uten å få til en avslutning. Men Rømo Skille fikk pirket ballen videre til Torgil Gjertsen – som hamret ballen inn i skogen bak målet, i en svært trengt posisjon fra 16 meter.

Selv om Nest-Sotra presset på slutten, var det i realiteten nærmere 3-1 enn 2-2. Men da Kristian Rømo Skille fortsatte i samme stil, med gode forarbeid før svake avslutninger, klarte han ikke å sette den definitive spikeren i kista. Det gjorde at det endte 2-1 til Ranheim på Sotra.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Nest-Sotra
  3. Ranheim IL

Les mer om dette temaet

  1. Se Ranheim ta med seg alle poengene mot Nest-Sotra

  2. Syrlig By Rise til Mini: - Skal vi bruke redningsvest på dødballer?

  3. Ola Bys første hjemmetap etter utrolig nederlag

  4. By Rise etter straffedrama: - Spillerne skal være glad jeg var ubevæpnet

BT anbefaler

141 boliger i Bergen kostet over ti millioner. Se bildene!

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN