Årets første borteseier for Brann: - Vi hadde flaks

Bergenserne vant tross massivt Bryne-press.

Kenneth Udjus vartet opp med flere feberredninger søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Et perfekt gjennomspill fra Fredrik Haugen og en sikker avslutning fra Alejandro Castro skaffet Brann årets første borteseier i serien i 2015. — Vi fightet enormt for seieren, Kenneth Udjus gjorde noen makeløse redninger og vi hadde flaks, sier Brann-trener Rikard Norling til C more like etter kampslutt.

Kjempesjanser

2791 tilskuere hadde møtt opp for se det som ble sett på som årets kamp på Jæren.

Kampens første virkelig store sjanse kom etter 20 minutter. Amin Nouri brukte finterepertoaret og kom seg fri på høyrekanten. Innlegget hans ble møtt av Erik Huseklepp, men hans avslutning fra tre meters hold, ble reddet på strek. Returen fikk Jakob Orlov sjansen på, men svensken bommet og ble uansett blokkert.

Den dobbeltsjansen vekket Brann. Først hadde Fredrik Haugen en kjempesjanse fra 10 meter, som han satte rett over.

Les også

Slik skal Brann også bli et godt bortelag

Castro klistret ballen i lengste

Så, i det 23. minutt, kom kampens første mål. Haugen snappet opp fruktene fra et forferdelig Bryne-balltap på egen halvdel, og var kvikk nok til å spille direkte gjennom til Alejandro Castro. Costaricaneren hadde det som virket som flere sekunder alene i bakrom, og gjorde ingen feil alene med Anders Kristiansen i Bryne-målet. Ballen klistret i lengste hjørne, og 1-0 til Brann.

I pausen lovet Bryne-trener Gaute Larsen mål, og Bryne-laget gjorde alt for å få det til etter pausen. Den kontrollen Brann hadde i 1. omgang, var borte i starten av den andre. Til gjengjeld fikk Brann flere gode contringssjanser i det som ble en åpen kamp.

Bryne, og spesielt tidligere Brann-spiller Bjørnar Holmvik, hadde en rekke sjanser på skudd fra 18-20 meter, men enten gikk de utenfor, eller så ryddet Kenneth Udjus opp.

Bryne hadde ballen svært mye resten av kampen, men Brann parkerte bussen og satset på contringer. Bismar Acosta satte til og med ansiktet på spill da han regelrett ble skutt ned av en Bryne-angriper da han reddet en avslutning.

Publisert: