Bildene skremte tennisverdenen: - Han ble helt hvit

Nå argumenteres det for regelendring i US Open.

Jack Sock fikk brukte et kaldt håndkle til avkjøling, etter at han kollapset under US Open-kampen tirsdag. Her blir han hjulpet av banen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

US Open er blant de aller største begivenhetene på tenniskalenderen, men i årets utgave har ikke spillerforholdene vært på sitt beste.

Fredag redder skyer og regn spillerne fra de verste temperaturene, men i dagene før var det mange spillere som slet.

Her får Jack Sock legehjelp etter den ubehagelige hendelsen.

Stjernen Andy Murray kaller forholdene «ekstremt tøffe». For andre har heten gitt enda tydeligere utslag. Torsdag ble tilskuerne skremt da amerikanske Jack Sock (22) kollapset under tredjerundekampen mot belgieren Ruben Bemelmans.Sock ledet kampen da han plutselig kollapset i det fjerde settet. Medisinsk personell kom raskt for å hjelpe Sock, som til slutt måtte trekke seg fra turneringen.

— Det var ikke et pent syn. Jeg vet hvordan det føles når du har kramper og føler deg svimmel, for jeg har opplevd det i Davis Cup, sa motstander Bemelmans etterpå ifølge New York Daily News.

— Du kunne se at han var helt hvit, og at han ikke hadde mer energi i kroppen. Han var ferdig, fortsatte Bemelmans.

- Det kan være livstruende. Les historien om tennisstjernen som overvant angsten her.

- Ekstremt skremmende

Torsdag var temperaturene over 30 grader og luftfuktigheten på over 40 prosent. De reelle temperaturene er imidlertid enda høyere nede på hardcourt-banen.

Sock var svært skuffet etter kampen.

Jack Sock spilte bra nok til å lede over Ruben Bemelmans. Så kom heteplagene.

— Å spille i US Open er det største og viktigste i en sesong for meg, så å måtte trekke meg fra dagens kamp er ekstremt skuffende. Jeg vil takke alle for støtten og jeg gleder meg til å komme tilbake neste år, sa Sock ifølge ESPN.Socks dramatiske turneringsexit har fått mye oppmerksomhet, og «skremmende» er ordet som går igjen på sosiale medier og i avisoverskrifter.

Alle de største mediene i Storbritannia og USA har omtalt episoden.

— Ekstremt skremmende det som skjedde på Grandstand. Jack Sock tvunget til å trekke seg da han ledet. Helsen er langt viktigere, skrev tennisjournalisten Andrez Eichenholz på sin Twitter-konto.

Victoria Azarenka, som tilhører verdenseliten på kvinnesiden, kommenterte også hendelsen på sin Twitter-konto.

— Jeg håper der går bra med Jack Sock. Tøft for ham, skrev Azarenka.

Videoen av den illsinte US Open-spilleren går verden rundt: - Jeg mistet besinnelsen fullstendig.

Forskjellige regler for kvinner

I løpet av torsdagen steg antallet spillere som har trukket seg til 14, noe som er ny rekord i US Open.

Etter de dramatiske bildene med Sock var det også flere som tok til ordet for en regelendring.

For mens kvinnelige spillere har lov til å be om en pause på ti minutter når varmen blir uutholdelig, gjelder ikke den samme regelen for menn.

Blant annet storavisen USA Today har argumentert for at også menn bør få denne muligheten.

Murray: - Ekstreme forhold

I årets US Open-turnering vil det imidlertid bli avgjørende å kunne takle forholdene på best mulig vis. Og det har ikke manglet på stjerner som finner hvert sett vanskeligere enn til vanlig.

— Det var ekstremt tøffe forhold, spesielt i begynnelsen av det fjerde settet, sa Andy Murray etter andrerundeseieren over Adrian Mannarino.

Andy Murray slet med varmen torsdag, men klarte å dra seieren over franske Adrian Mannarino i land etter fem sett.

Skotten innrømmer at temperaturene er utfordrende, og han sliter i tillegg med sykdom, men enn så lenge er han fortsatt med i kampen om den prestisjetunge tittelen. Femteseedede Stanislas Wawrinka er en annen spiller som har kommet seg helskinnet gjennom hetebølgen.— Dette var en tøff dag, på grunn av forhodlene. Jeg vet at jeg er klar til å kjempe mange timer i slike forhold. I dag var det varmt, det var fuktig, men vi måtte fortsatt spille i tre timer og jeg føler meg OK, sa Wawrinka etter torsdagens seier over sørkoreanske Chung Hyeon.

US Open er årets siste Grand Slam-turnering, og avsluttes 13. september.

Liker du tennis? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert: