Brann har fått de siste fem millionene for Huseklepp

Den ville overgangssagaen rundt Erik Huseklepp er avsluttet. Snaut tre år etter overgangen har Brann endelig fått alle pengene de har krav på.

Roald Bruun-Hanssen kan notere penger i inn-kolonnen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Erik Huseklepp ble solgt fra Brann til Bari i januar 2011. Først nå har Brann mottatt det endelige oppgjøret for spilleren. I forrige uke fikk Brann overført fem millioner kroner fra engelske Portsmouth, som overtok betalingsforpliktelsene på Huseklepp da de signerte ham sommeren 2011. – Da Erik gikk til Portsmouth fikk vi en delsum. Frem til i forrige uke gjensto det cirka 40 prosent av det totale beløpet, noe som skulle betales ut over flere år. Vi inngikk tidligere i år en avtale med Portsmouth om å få pengene nå, mot en rabatt på det siste avdraget. På totalbeløpet har vi gitt en rabatt på seks prosent. Pengene har vi fått på konto etter avtale, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Nær 14 mill

Natt til 30. januar i 2011 ble Erik Huseklepp i all hast kjørt til flyplassen i Antalya fra Branns treningsleir i Tyrkia. Han møtte agentene Ole-Petter Drevland og Jack Karadas og signerte en tre og et halvt års kontrakt med den daværende Serie A-klubben Bari i Milano. Det ble starten på en sportslig berg-og-dal-bane for Erik Huseklepp og innledningen på en juridisk utmattelseskrig for Brann. Nå er saken avsluttet.

Det er Portsmouth og deres finansdirektør Tony Brown som nå har kommet til en avtale med Brann. Sent i forrige uke fikk Brann de siste fem millioner kronene på konto. Opprinnelig sa avtalen at Brann skulle få noe mer, med årlige utbetalinger også neste år, men mot å få pengene nå, har klubben gått med på å gi Portsmouth en rabatt på totalt seks prosent.

KORT OPPHOLD: Erik Huseklepp klarte ikke å redde Bari fra nedrykk til Serie B, men han fikk i hvert fall spilt mot Riccardo Montolivo.

Brann sitter altså igjen med nær 14 millioner kroner fra handelen, i tillegg til at Erik Huseklepp er Brann-spiller.En fordel med at oppgjøret har drøyet er utviklingen i eurokursen.

– Valutakursen på euro er meget god nå kontra for 2 år siden 7,60 kr pr euro da mot 8,20 kr pr euro nå, sier Bruun-Hanssen.

Brann må broderlig dele pengene fra Portsmouth med Hardball.

– Vi og Hardball hadde like store eierinteresser i Erik da han ble solgt. De har vært tålmodige og har krav på halvparten av pengene vi nå har fått overført, sier Bruun-Hanssen.

FIFA ga Brann medhold

Det meste gikk galt i forbindelse med Huseklepps eventyr i Europa. Først kunne ikke Bari gjøre opp for seg, og solgte Huseklepp videre til Portsmouth etter bare et halvår i Puglia. Engelskmennene overholdt først sine betalingsforpliktelser, men havnet så i voldsomme økonomiske vanskeligheter. De sendte Huseklepp på lån til Birmingham City. To nedrykk senere er Portsmouth overtatt av fansen, har begynt å stable seg på beina igjen og Brann har fått sine utestående kroner.

I oktober i år dømte også det internasjonale fotballforbundet FIFA Bari til å omgående å betale Brann alt de skyldte klubben etter kjøpet i 2011. Herunder inngår også renter og omkostninger. FIFA har altså gitt Brann fullt medhold i at overgangsavtalen de to klubbene i mellom var gyldig.

– Det er riktig at FIFA har avlagt dom i saken, og at vi der tilkjennes alle pengene vi har krav på, i tillegg til omkostninger. Vi skal sammen med Sundvor komme frem til om det har noen hensikt å forfølge Bari for å få renter og omkostninger fra dem. Hovedsaken er likevel at Portsmouth har gjort opp overfor oss, og det er selvsagt positivt at vi nå kan avslutte denne saken, sier Roald Bruun-Hanssen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk