Norges VM-spiss: - Det var grining før nesten hver trening

For ett år siden holdt Lisa-Marie Karlseng Utland på å legge opp. I kveld debuterer hun i VM mot Elfenbenskysten.

Lisa-Marie Karlseng Utland er nå veldig glad for at hun ikke sluttet som fotballspiller etter fjorårssesongen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MONCTON (aftenposten.no): Mye kan skje i en fotballkarriere på ett år. På denne tiden i fjor var Lisa-Marie Karlseng Utland lei av alt som het fotball. Så lei at hun var i ferd med å legge opp.

Mandag kveld spiller 22-åringen etter all sannsynlighet sin andre landskamp, og det i verdensmesterskapet i Canada.

Norge møter Elfenbenskysten kl. 22.00. Følg kampen direkte her!

— Jeg var kjempelei. Det var grining før nesten hver trening, for jeg hadde ikke noe lyst til å dra, sier hun til Aftenposten etter søndagens økt på Moncton Stadium.

Den gang var det svært lite som tydet på at Trondheims-Ørn-spissen skulle spille bli med i mesterskapet.

Det virket mer sannsynlig at hun skulle slutte helt med fotballen - og heller bruke all tiden som går med til idretten, på noe annet.

Les også

Avviser norske antydninger om grisespill: - Spillerne er bare engasjerte

Bestemte seg i julen

Utover sommeren og høsten begynte målene å komme, og Ørn spilte seg til cupfinalen. Det ga mersmak, men likevel var hun fortsatt lei.

— Jeg måtte tenke meg om i julen. Da jeg bestemte meg for å fortsette, sa jeg at jeg skulle gi hundre prosent. Jeg skulle jobbe mindre, trene og slappe av mer. Det ble gøy, og nå har jeg det kjempebra. Vi har fått en ny trener, og jeg tror aldri jeg har hatt en trener som har hatt så stor tro på meg. Det hjelper veldig, veldig mye, sier Utland.

Landslagsoverraskelsen

- Jeg er en aggressiv spiller som elsker å score mål. Jeg er god på hodet, sterk og god med spiller i rygg, sier Lisa-Marie Karlseng Utland.

«Hva er det som skjer nå?» var tanken som føk gjennom hodet hennes da hun ble kalt opp til landskampen mot Nederland i vår. På samlingen var det mye fokus på VM, og hun begynte å skjønne at det var muligheter for at hun ble med.Det gjorde hun, og Rana-væringen ble Nord-Norges representant i spillertroppen.

De nye rammene i hverdagen gjør at alt er mye bedre lagt til rette for at hun nå kan satse skikkelig på fotball. I Trondheim jobber hun som postbud, og på arbeidsplassen har hun fått et opplegg som passer godt.

— Jeg har fri to dager i uken, noe som gjør at jeg kan trene to ganger om dagen eller restituere om det er behov for det. Når jeg er på jobb, har jeg ofte bare halv dag. Da kan jeg sove nesten så lenge jeg vil, og ha litt tid før jeg drar på trening. Når jeg er på trening, er jeg virkelig til stede, og jeg har skikkelige forberedelser før jeg drar dit.

Les også

Espelund: - Hvorfor virker kvinnelige fotballspillere så truende på mange?

Muskler og pågangsmot

Even Pellerud og Roger Finjord har latt seg imponere av angriperen. I en samtale med trenerteamet under VM fikk Utland meldingen «jeg vet ikke om du vet hvor god du egentlig er, Lisa».

— Det er godt å høre hva de tenker. Det har vært fine tilbakemeldinger, sier hun.

Pellerud blir overrasket da Aftenposten forteller at Utland vurderte å gi seg for ett år siden.

— Vurderte å legge opp? Haha, nei det er totalt ukjent for meg. Men vi trenger folk som tar gode beslutninger, så det var en god beslutning, sier Pellerud.

Han mener Ørn-spissen har hatt veldig fin stigning, spesielt i år.

— Hun er en veldig spennende spiller. Det er fart og pågangsmot der, og masse muskler. Hun har luftstyrke, nese for mål - en veldig spennende spiller. Hun har imponert oss veldig mye det siste året.

Publisert