Skarsfjords marerittsesong

2015 har vært et annus horribilis for den tidligere Brann-treneren som sliter både sportslig og økonomisk i Hønefoss. På søndag er han tilbake i Bergen.

REVANSJESUGEN: Sesongen har så langt vært en fiasko for Hønefoss-treneren, som gjerne vil slå gamle kjente på Brann stadion. - Vi må bare prøve å vinne fotballkamper. Vi klarte det mot Jerv på søndag, så det viser at det er mulig, sier Skarsfjord.
  • Bergens Tidende
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Hvor skal jeg begynne, sier Hønefoss-trener Rune Skarsfjord og tar et dypt innpust.

Den tidligere Brann-treneren har den umulige oppgaven å holde konkurstruede Hønefoss i 1. divisjon.

— Vi har hatt et veldig vanskelig år, og har endt opp i en situasjon der klubben kjemper mer mot konkursfaren enn noe annet, sier Skarsfjord, som var trener i Brann fra 2010 til 2013. Hønefoss befinner seg nå desidert sist på tabellen, til tross for en sterk 2-1-seier mot Jerv forrige helg.

Returnerer til Bergen

På søndag møter han gamle kjente når Hønefoss gjester Brann på Stadion.

— Den kampen gleder vi oss enormt til, og det blir gøy å møte gamle kjente. Jeg har fortalt spillerne hvor bra det er å spille på Brann Stadion og at det trolig er den arenaen i Norge med mest trøkk, så dette blir en kjempeopplevelse, sier han.

De to lagene befinner seg i hver sin ende av 1. divisjonstabellen. Det betyr at tabelljumboen har alt å vinne mot bergenserne.

— Vi skulle gjerne kjempet i nærheten av Brann på tabellen, men vi kan absolutt matche dem i denne kampen. Vi har ikke noe press på oss og har alt å vinne, mener 45-åringen fra Narvik.

- Lurt av fjoråret

I slutten av juli kunne ringeriksklubben opplyse at de var på konkursens rand, men allerede før den tid befant Hønefoss seg på nedrykksplass.

— Folk ble nok litt lurt av fjoråret. Da vant vi mye på høsten, men halve det laget har jo forsvunnet, sier han.

Ledet an av nåværende Brann-spiller Kristoffer Larsen var Hønefoss et av de beste lagene i fjor høst, og mange trodde derfor at Skarsfjords menn ville kjempe om opprykk i årets sesong.

Nå handler det om mest om å fortsatt eksistere som klubb.

— Sesongen har egentlig ikke vært så gal rent sportslig, men vi har solgt de beste spillerne og har sagt opp nesten hele administrasjonen. Det preger oss, mener Skarsfjord, som sammen med spillerne har takket ja til lønnskutt.

- Hvordan vurderer du din egen innsats i år?

— Det er det andre som får ta stilling til. Klubben ser uansett helt annerledes ut enn det den gjorde før sesongen, så det er klart jeg er overrasket over at dette er bildet etter et halvt år, sier han.

Les også

- Jeg tror Brann rykker direkte opp!

— For dyrt å sparke treneren

Tommy Nilsen er journalist i Ringerikes Blad og følger Hønefoss tett. Han mener Skarsfjord ikke har levert som forventet.

— Det er åpenbart at han ikke har fått ut potensialet i laget, selv om de økonomiske problemene har sørget for at han ikke har hatt de beste forholdene. Han fløt på fjoråret en stund, men nå har begge supportergruppene gått ut og sagt at de ønsker Skarsfjord vekk, sier Nilsen.

Han tror samtidig at klubbens skakkjørte økonomi er hovedgrunnen til at Skarsfjord fortsatt har treneransvaret.

— Hønefoss har nok ikke råd til å sparke Skarsfjord, og Skarsfjord vil trolig ikke gå uten kompensasjon, mener han, om treneren som har to og et halvt år igjen av kontrakten.

Fiasko etter Brann-jobb

Skarsfjord er langt fra den eneste ex-Brann-treneren som sliter.

Tirsdag formiddag annonserte Tromsø at Steinar Nilsen hadde fått sparken i Tippeliga-klubben. Nilsen var Brann-trener i to sesonger før Skarsfjord, som da var assistenttrener, fikk hovedansvaret i 2010. Sparkingen av treneren kom etter en lang periode med dårlige resultater, og skyldtes misnøye i spillergruppen.

— Begrunnelsen jeg fikk i går var at jeg ikke lenger hadde tillit fra styret. Jeg er skuffet over det som har skjedd, men er fattet, sa Nilsen til en samlet presse i sitt hjem.

Les også

Krisemøte i spillergruppa etter Nilsen-sparking

Presset Mjelde i Start

På Sørlandet sitter en annen presset trener med bakgrunn i Brann. Mons Ivar Mjelde tok gullet "hem" i 2007, men etter dårlige resultater det påfølgende året måtte den tidligere storscoreren forlate Brann.

47-åringen fra Osterøy er på utegående kontrakt i Start, men fem tap på rad har gjort sørlendingene rastløse.

"Mjelde – på utgående kontrakt, virker stadig mer demotivert, og virker ikke å ha evnene til å løfte spillergruppen. Han er også i ferd med å miste tilliten i en spillergruppe, som er mest frustrert fordi de ikke klarer å få ut det de føler de har inne", skrev sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål Wollebæk Jørgensen, på mandag.

Hør siste Brann-podcast her:

Publisert: