Mareritt for eks-Brann-spiller Vindheim - byttet ut til pause i sin første kamp fra start

Lille Falkenberg rystet Åge Hareides Malmö.

Andreas Vindheim spiller nå i Malmö. Her poserer han på klubbens hjemmearena Swedbank Stadion.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I vinter forlot Andreas Vindheim (19) Brann og norsk 1. divisjon til fordel for Sveriges ledende klubb Malmö FF.

Vindheim fikk sin offiisielle debut som innbytter i kampen mot Hammarby sist, men fredag fikk han sin første kamp for start for Malmö. Det gikk ikke helt etter planen for backen.

Malmö hadde en grusom start på bortekampen mot lille Falkenbergs FF.

Etter 22 minutter glapp Vindheim i markeringen da Christoffer Carlsson sendte hjemmelaget i ledelsen. To minutter senere doblet Stefan Rodevåg ledelsen for Falkenberg, som dermed hadde god klaring til forhåndsfavorittene ved pause.

Malmö-trener Åge Hareide gjorde grep ved pause, og det var Vindheim som ble ofret, etter en rufsete opptreden på backen i 1. omgang.

Les også

Brann-sjefen kranglet med Vindheim da spilleren nektet å forlenge

Superinnbytter

Ifølge lokalavisen Sydsvenskan var Vindheims erstatter, Anton Tinnerholm, svært delaktig i at Malmö slo tilbake etter pause, noe som kan gjøre 19-åringens vei til startoppstillingen vanskelig fremover.

Tinnerholm var tredje sist på ballen ved 2-1-målet, som også hadde et norsk stempel på seg, siden det var Magnus Wolff Eikrem som satte opp målscorer Jo Inge Berget.

Nettopp Tinnerholm startet så et angrep som resulterte i Pawel Cibickis utligning.

På dette tidspunktet presset de regjerende svenske seriemesterne enormt, men det var i stedet Falkenberg som tok ledelsen igjen, ved Hakeem Araba etter 57 minutter.

20 minutter før slutt utlignet Malmö ved tidligere Stabæk-spiller Enoch Adu, men Hareides menn måtte bite i seg skuffelsen av å avgi to poeng mot Falkenberg.

— Vi var svake defensivt i dag, spesielt i første omgang. Vi fikk en bra start i andre omgang, og kom tilbake og utlignet, oppsummerer Åge Hareide overfor Aftonbladet.

— Vi skapte målsjanser til å kunne vinne kampen. Hadde vi vært mer effektive, hadde vi gjort det. Nå ble det bare ett poeng, legger han til.

Etter 3-3-kampen leder Malmö serien på 11 poeng, men Elfsborg, IFK Göteborg og Helsingborg har alle muligheten til å passere blåtrøyene i løpet av helgen.

Publisert