Norling-assistent ferdig i Brann

Kuttrunden i Brann fortsetter. Tomi Markovski får ikke forlenget kontrakten sin.

MISTER EN MANN: Rikard Norling mister en mann i støtteapparatet sitt.
 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BERGEN (BT.no): Tomi Markovski (42) i Branns trenerteam har fått beskjed om at kontrakten hans, som går ut etter sesongen, ikke blir forlenget.

Det får BT bekreftet fra flere hold.

— Vi kan bekrefte at Tomi ikke får forlenget sin avtale. Han har gjort en god jobb med analyse av eget lag, motstandere og enkeltspillere, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Han fortsetter:

— Tomi har vært en viktig faglig samtalepartner for begge hovedtrenerne (Rune Skarsfjord og Norling) og har bidratt aktivt i trenerteamet. Dessverre er vi i en vanskelig økonomisk situasjon og det går også utover stillinger innen avdeling sport.

Etter at BT i forrige uke kunne melde at arrangementssjef Jan-Petter Bratland og to ansatte i medieavdelingen blir sagt opp, har klubben nå for alvor begynt å ta for seg avdeling sport i nedskjæringsprosessen.

Der er det første som er klart at Markovski forsvinner ut.

BT har hittil ikke lyktes i å få kommentarer fra Markovski selv.

Han har fungert som analyseansvarlig i Brann siden han ble hentet inn av eks-trener Rune Skarsfjord sent i 2012. Markovski har tidligere jobbet med Skarsfjord på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG).

El Fakiri fortsatt usikker

Brann må kutte minimum 15 millioner kroner innen neste sesong. Blir det nedrykk til 1. divisjon, tyder alt på at innsparingene må bli enda langt mer brutale.

Spillende assistenttrener Hassan El Fakiri (37) er en av dem som ikke vet om han får fortsette i Brann neste år.

FERDIG: Tomi Markovski er den første i Branns trenerteam som har fått beskjed om at han ikke får forlenget sin kontrakt. Også spillende assistenttrener Hassan El Fakiri og keepertrener Dan Riisnes har utgående kontrakter.

El Fakiri sier til BT at hans fremtid ikke er avklart.— Jeg har ikke vært noe særlig i dialog om neste år ennå. Det viktigste i denne omgang er de fire kampene som gjenstår av sesongen, sier han.

Også keepertrener Dan Riisnes har utgående kontrakt, men det er nesten utenkelig at Brann avvikler den stillingen. I spillerstallen er det ikke aktuelt å forlenge kontrakten til skadeplagede Markus Jonsson (33). Også tredjekeeper Ådne Nissestad (18) har utgående kontrakt.

Torp kan bli med videre

I utviklingsavdelingen Brann er så stolte av, er Carl-Erik Torp en av dem som ikke har kontrakt utover i år.

Mye tyder likevel på at han kan bli værende i Brann også i 2015. — Signalene er positive for min del, men jeg har vært i fotballen så lenge at jeg er litt tilbakeholden med å slå ting fast. Ikke noe er endelig avklart rundt meg, men vi sitter jo og planlegger som at ting skal ordnes, sier Torp.

Brann gjorde det nylig kjent at de utvider sitt akademi for unge, ved å ta det ut i distriktene. Torp har i år vært primus motor for Brann-akademiet, som startet på Nymark sist vinter. Det er ikke usannsynlig at han fortsetter i den rollen.

— Jeg lager opplegg for neste års akademi nå, bekrefter Torp.

Rune Soltvedt som leder avdelingen, vil si minst mulig om den pågående kuttrunden.

— Vi ønsker jo å ha en sterkest mulig utviklingsavdeling, men er nødt å se an totalbildet i klubben, sier Soltvedt.

Medisinske kutt

Ellers er det ventet kutt i Branns medisinske apparat. Alle Brann har knyttet til seg på det feltet, har avtaler som løper ut etter denne sesongen. Avtalen med Branns mentale trener Per Sjöberg, løper også ut da. Da den ble inngått, var det med intensjon om å forlenge, men det er ikke sikkert det skjer slik den økonomiske situasjonen nå er i Brann.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om dette temaet

 1. Tre sparket i Brann

 2. Doddo: Norling er rett mann

 3. Norsk Regnesentral: 63 prosents sjanse for Brann-nedrykk

 4. Se hvordan Brann-spillerne trente i utlandet

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
BT anbefaler

Vedsalget tar av i august. Her er det billigst.

– Det var en her tidligere i dag som skulle ha 50–60 sekker, sier Stig Atle Eriksen.

LES SAKEN