Skålevik vraket fra Brann-troppen

Den eneste spissen som har scoret mål i vinter er utelatt til serieåpningen.

UTE: Steffen Skålevik er den eneste spissen som har scoret for Brann i vinter. Mot Haugesund skaffet han også straffe i denne situasjonen. Foto: Bjørn Erik Larsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter fredagens trening fikk Brann-spillerne vite hvem som ble inkludert i troppen til serieåpningen mot Strømsgodset. Reglene i eliteserien tillater kun 18 spillere, altså syv innbyttere. Per i dag består Brann-stallen av hele 25 mann, og langt flere enn 18 av dem kan kalles etablerte spillere.

Steffen Lie Skålevik (23) er en av dem som er utelatt fra kamptroppen. Spilleren bekrefter BTs opplysninger.

— Jeg er overrasket over at jeg ikke får bli med, men det er treneren som bestemmer. Uansett vil jeg være topp motivert for å jobbe frem mot neste kamp, og jeg føler meg i god form, sier Skålevik, som også sier han forstår at spissvalget er tøft. Han konkurrerer med blant andre Azar Karadas, Jakob Orlov, Mads Hvilsom.

Les BT-kommentator Anders Pamer om kampen for å unngå tribuneplass i Brann

Eneste som har scoret

Skålevik er den eneste av Brann-spissene som har greid å score mål denne vinteren. Tidlligere i uken lot 23-åringen seg intervjue, sammen med spisskonkurrentene, om hvorfor han burde få sjansen mot Strømsgodset.

— Jeg tror en kamp mot Godset vil passe meg bra, der vi må løpe mye og det kanskje blir masse rom bak forsvaret deres, svarte Skålevik den gang.

Trener Lars Arne Nilsen har altså ikke tenkt på samme måte. Skålevik ble hentet til Brann fra Nest-Sotra så sent som i august 2015, for rundt en million kroner.

Disse er også ute

Også Kristoffer Larsen er utelatt fra kamptroppen. Det samme gjelder Kasper Skaanes, som nettopp er tilbake i full trening etter skade, Håkon Lorentzen, som er på vei bort fra Brann, unge Oliver Rotihaug og tredjekeeper Markus Olsen Pettersen.

Etter at back-førstevalg Ruben Kristiansen fikk seg en smell på trening fredag, kan det bli rom til begge hans utfordrere, Dani Hatakka og Viljar Vevatne. BT sitter ikke med opplysninger om beslutningen i den posisjonen.

Lørdag drar Brann til Drammen der de gjennomfører en siste treningsøkt før eliteseriecomebacket. Tilbake i Bergen blir en rekke spillere som gjerne ville reist østover.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk