Ny Kompany-skade skår i City-gleden: - Ingen skjønner hvorfor det skjer

City valset over Sunderland, men nok en gang måtte kapteinen ut med skade.

SKADET: Manchester City-kaptein Vincent Kompany blir byttet ut igjen like etter at han ble byttet inn.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Manchester City tok sesongens ellevte seier da Sunderland ble slått 4-1 på Boxing Day. Vincent Kompany gledet fansen da han ble byttet innpå, men en ny skade på kapteinen stilnet stadion under ti minutter senere.

Etter det forsmedelige 1-2-tapet borte for Arsenal forrige runde sørget tre mål på ti minutter for at Manchester City fikk best mulig start hjemme mot Sunderland lørdag.

— Jeg synes ikke at resultatet reflekterer den reelle nivåforskjellen mellom lagene. Jeg er meget godt fornøyd med prestasjonen. Vi spilte angrepsfotball, og de individuelle prestasjonene var gode. Det eneste skåret i gleden var Vincent Kompanys skade, sa City-manager Manuel Pellegrini til BBC etter kampen.

DAGENS HELT: Kevin de Bruyne var involvert i det meste for City. Her får han en fortjent klem av David Silva.

Nå venter Leicester i neste kamp, et Leicester-lag som røk på sitt andre nederlag for sesongen mot Liverpool andre juledag.— Ingen vinner serien i desember. I andre halvdel av sesongen spiller vi mot lagene rundt oss. Da er det viktig å fortsette å spille som vi gjorde i dag, sier han.

Les også

Bentekes første ligamål siden oktober stoppet Leicesters seiersrekke

Først ut for de lyseblå var Raheem Sterling. Kevin De Bruyne fant den tidligere Liverpool-spilleren med et innlegg fra høyre. På bakre stolpe fikk Sterling stå alene og heade inn ledermålet.

Fem minutter senere viste Yaya Toure fram skuddfoten. På sedvanlig vis dro 32-åringen av en motstander, før han avsluttet hardt i nedre hjørne i Sunderland-målet.

22 minutter inn i kampen noterte De Bruyne seg for sin andre assist for dagen. Belgieren slo et frispark inn foran mål. Wilfried Bony løp seg fri, og sørget for å heade hjemmelaget opp i 3-0. De Bruyne kronet kampen med scoring da han kom alene med keeper Vito Mannone etter 53 minutter. På stillingen 4-0 sørget Fabio Borini for et lite håp hos gjestene. Alene på bakre stolpe avsluttet spissen først rett på keeper Joe Hart, men returen satte han trygt i mål.

Les også

Presset øker på van Gaal: - Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv

Halvtimen før slutt fikk Manchester City-fansen et gjensyn med kaptein Vincent Kompany. Midtstopperen har slitt med en skade, men til massiv applaus erstattet han Nicolás Otamendi lørdag.

Bony kunne lagt på til 5-1, men målscoreren smalt en straffe langt over mål. Det var ikke over med det i Manchester.

Under ti minutter etter han ble byttet inn ble det stille på stadion i det Kompany måtte kaste inn håndkleet, bare dager før angrepssterke Leicester venter.

— Det er en skade i leggen. Ingen skjønte helt hva som skjedde, det var ingen problemer under oppvarming eller i løpet av treningsuken. Det viktigste nå er å skjønne hvorfor det skjer, sa Pellegrini.

Det ble ikke flere mål for Sunderland, som etter lørdagens tap ligger nest sist på tabellen. (©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk