Bjerkeli Grøvdal med nok en personlig rekord: - Dette gikk som en drøm

Karoline Bjerkeli Grøvdal har forbedret egen bestenotering på fem øvelser denne sesongen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til en syvendeplass på nattens 5000 meter.
  • Arne Hole
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

RIO DE JANEIRO: Ser vi bort fra Tyrkias innkjøpte kenyaner, Yasemin Can, ble Grøvdal beste europeer med sin syvendeplass på 5000 meterfinalen i natt. Tiden 14.57,53 var ny pers med 24/100. — Jeg er kjempestolt over syvendeplass og skjelver litt inni meg. Jeg har så god følelse. Dette gikk som en drøm. Jeg har virkelig fått igjen for det jeg har lagt ned av trening, og dette er også et resultat av det jeg gjorde i fjor, sa jenta fra Isfjorden, som berømmet leder Ståle Jan Frøynes for den hjelpen han har gitt henne gjennom tre uker i Rio.

Les også

Dramatisk OL-kappgang: Gullfavoritt fikk diaré, spydde og besvimte, men fullførte likevel 

Grøvdal prøver ny øvelse

— Han har vært helt fantastisk og fulgte meg opp. Blant annet har han syklet ved siden av meg når jeg har trent.

Trent godt har også Vivian Cheryiot, som tok gullet på 14.27,17 – ny olympisk rekord. Hellen Obiri, også hun fra Kenya, tok sølv, mens 10.000 vinner Almaz Ayana fikk bronsen.

Ayana prøve samme taktikk som på 10.000 meter og stakk fra de andre, men ble tatt igjen to runder før mål.

Bjerkeli Grøvdal har hatt en fantastisk sesong og har satt så mange perser at hun ikke har tellingen. Hun er blitt bedre på 800 meter, 1500 meter, en engelsk mil (norsk rekord), 5000 og 10.000. Og neste år kan et bli enda en pers.

Les også

Dette må du få med deg i Rio-OL i dag

— Det er moro å se at det jeg gjør fungerer i verdenstoppen. Neste år blir det i alle fall 5000 meter, men jeg har også lyst til å prøve meg på 3000 meter hinder igjen. Det er for å være rent kynisk. Der hvor det kommer litt teknikk og spenst inn i bildet kan vi hevde oss mot afrikanerne. Med litt teknikktrening kan det bli spennende, sier 26-åringen, som holder norgesrekorden på distansen, satt helt tilbake i 2007, på 9.33,19.

Karoline Bjerkeli Grøvdal strakk armene i været etter et nytt sterkt løp og personlig rekord.

Får 50.000 mer i årslønn

Denne sesongen har Tjalve-jenta hatt B-stipend fra Olympiatoppen. Det er på 70.000 kroner. Når Håvard Tjørhom overtar som sportssjef i friidrettsforbundet 1. september, er det neppe tvil om at han kommer til å innstille Grøvdal til A-stipend på 120.000 kroner. Med syvendeplass på 5000 meter og niende på 10.000 har hun vært Norges beste friidrettsutøver i Rio.

Les også

Selvmål ødela Sveriges håp om OL-gull

— Det er ikke pengene som er viktigst, men tiltakene. Jeg vil hevde at vi har gjort de riktige tiltakene. Samtidig må utøveren få det til å gå rundt, sier sportssjef Ronny Nilsen, som gir seg 1. oktober.

Arne Hole i Rio de Janeiro.

Bjerkeli Grøvdal fortsetter sesongen med to-tre løp til.— Jeg har lyst til å springe fort på 1500 meter, og så skal jeg løpe 5000-finalen i Diamond League.

Det blir vel perser da?

Publisert
  1. OL
BT anbefaler

– Det verste var halsen. Jeg hadde veldig vondt.

Dette vet vi om hvor syke barn blir av korona.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Dette er status på fjellveiene

  2. – Dette er en berik­else for matbyen Bergen

  3. – En trend vi må være med på

  4. 15 koronapasienter innlagt i Bergen

  5. – Det verste var halsen. Jeg hadde veldig vondt.

  6. – Høres ut som en sketsj, men er dessverre ikke det