Capello: - Ikke til å kjenne igjen

<p>Fabio Capello slet med å forklare Englands prestasjon.</p>

England manager Fabio Capello--------------------Chris Brunskill / BPI2010 FIFA World Cup South Africa - Group CEngland v USA12 June 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

– Vi har fortsatt én kamp igjen og vi håper det blir en hyggeligere opplevelse. Jeg vet ikke om vi bukket under for presset eller om vi rett og slett ikke hadde dagen. Vi mistet for mange baller, og laget var ikke til å kjenne igjen fra hva jeg har sett av dem før, sa italieneren til BBC.

Merkelig tamme England-stjerner så nærmest paralyserte ut i store deler av fredagens VM-oppgjør der Algerie sensasjonelt klarte 0-0. Engelskmenn med håp om VM-gull må kanskje revurdere sine forventninger etter en mildt sagt elendig kamp mot et av VM-sluttspillets antatt svakeste lag.

Trøstesløs

Lagkaptein Steven Gerrard forsøkte å sette ord på hva som gikk galt overfor BBC.

– Vi er ikke fornøyde med dette, og må forbedre oss. Vi klarte ikke å bryte igjennom på den siste tredelen av banen. Dette er ikke noen unnskyldning. Som spillere på dette nivået er vi nødt til å takle presset. Vi var ikke gode nok, og jeg vet ikke hvorfor, sa Gerrard.

Englands trøstesløse innsats får forståelig nok gjennomgå i hjemlige medier.

– Hvorfor lete etter de riktige ordene når disse ordene holder: Fullstendig søppel av England, skriver blant annet BBCs fotballskribent Phil McNulty og fortsetter:

– Fra start til slutt var de helt elendige. Fabio Capellos spillere gikk av banen til hånlige tilrop fra egne fans. Alle disse var fullt fortjent.

Jevnspilt

Algerie var fullt på høyde med «Three Lions» gjennom hele kampen. Laget som nektet det afrikanske mesterlaget Egypt en plass i årets VM etter playoff hadde faktisk ballen mest på Green Point Stadium i Cape Town. Ingen av lagene skapte nevneverdig med farligheter foran målene og 0-0 var derfor et helt rettferdig resultat.

Capello forsøkte å endre kampbildet med sine bytter, men fikk kun en kortvarig effekt da han satte inn Shaun Wright-Phillips for Aaron Lennon da det var spilt cirka 20 minutter av 2. omgang. Heller ikke Tottenham-spissene Jermain Defoe og Peter Crouch maktet å komme til store sjanser da de kom inn mot slutten.

– Jeg vet ikke hva som skjedde med dem (England). Vi kunne ha vunnet kampen, men det kunne de også gjort. Begge lag hadde muligheter. Jeg mener dette var en kamp der alle prøvde så mye de kunne, og det er synd at det bare ble en målløs uavgjortkamp av det, sa Algerie-trener Rabah Saadane.

Gruppe C er helt åpen foran den siste kampen. England må etter alle solemerker vinne mot gruppeleder Slovenia for i det hele tatt å gå videre. USA er med sine to à poeng med engelskmennene, mens overraskelsen Algerie på poenget bak også er med for fullt i kampen om avansement. (NTB)

Publisert: