- Riise var borte i flere minutter

<p>— Det var veldig ubehagelig å se John Arne ligge urørlig på bakken mens han pustet tungt.</p>

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

HOTEL BRISTOL: Det er Espen Ruud som forteller dette om det som skjedde etter at han og John Arne Riise barket sammen i en duell på dagens landslagstrening.

Han innrømmer at både han og lagkameratene ble skremt av det som skjedde på treningen i dag. Det endte med at Norges ubestridte venstreback ble sendt til sykehus med hjernerystelse.

Borte i flere minutter

— Vi gikk begge opp på en lang ball. Det er usikkert om han traff meg i hodet eller skulderen, men det neste jeg ser er at han ligger nede. Det var ikke noen god følelse, forteller Espen Ruud.

Espen Ruud kunne bare riste av seg hendelsen, mens Riise altså ble såpass hardt skadet at han blir liggende på sykehus over natten.

— Han var bevisstløs en tre-fire minutter, forteller landslagets lege Thor Einar Andersen.

(saken fortsetter)

DUELLANT: Espen Ruud snakker med pressen mandag ettermiddag. (Foto: Scanpix)

Problem for Drillo

Landslagssjef Egil Drillo Olsen synes situasjonen var ubehagelig. I ettertid er han glad for at det ikke gikk verre enn det tross alt har gjort.

— Dette var et hendelig uhell. Slikt som skjer, sa Drillo som nå har et problem med å fylle opp plassen på venstreback.

Hendelsen med Riise satte sitt tydelige preg på den siste treningen med landslaget. Etter at John Arne Riise ble kjørt bort med ambulanse, samlet spillerne seg og fikk en orientering om hva som hadde skjedd.

Sjeldent forfall

John Arne Riise har spilt 89 landskamper og skulle egentlig hatt et lite jubileum i morgen mot Portugal med sin 90. kamp med flagget på brystet. Riise har også vært en av de virkelige stødige spillerne på det norske landslaget. Han har spilt 12 av de siste 13 kampene. Bare et forfall på grunn av deltagelse i sin brors bryllup i vår telles inn i denne statistikken.

Hvem som blir Riises erstatter tirsdag kveld vil ikke Drillo si så veldig mye om dagen før dagen. Trolig blir det mannen som duellerte med Riise, Espen Ruud, eller Stabæks Jon Inge Høiland.

Her fraktes Riise bort - se video!

Mobilvideo: Her fraktes Riise til sykehus

Publisert: