Får sjansen i Plymouth

<p>I dag er Roman Kienast på plass helt sør i England hvor han skal prøvespille for Championship-klubben Plymouth Argyle.</p>

kienast Hamar Arbeiderblad

Rune Steen Hansen

Roman Kienast har nemlig ikke gitt opp England-drømmen. Det er helst der han vil fortsette fotballkarrieren sin, og hvis det kommer et bud som er bra, er HamKam komfortable med å selge – selv om det er et godt håp om at Roman Kienast vil vær god nok til å finne tilbake til scoringsformen i norsk 1. divisjon.

– Jeg må tenke på karrieren min, og dette er en stor sjanse for meg , sier Kienast til HA-sporten.

Les også:

Skadet for Norwich

Tidligere i høst fikk han en lignende sjanse i Norwich. Der imponerte han på trening, og alt tydet på at Norwich var interessert, men så ble han skadet etter bare 20 minutter i treningskampen mot Arsenals «young guns».

– Jeg var veldig skuffet da, men jeg hadde hatt en skade som jeg slo opp igjen. Nå har jeg bra igjen, og jeg føler med helt ok , sier Kienast.

Spørsmålet er hvor bra formen hans er, og om han er god nok til å imponere på et relativt høyt nivå uten særlig treningsgrunnlag og kamptrening.

– Jeg har trent bra alene i Østerrike. Jeg er i hvert fall ikke i dårlig form, sier Kienast.

Manager-helt

Han blir nå i Plymouth trolig fram til torsdag. I løpet av den tida regner Kienast med at det også blir en kamp for reservelaget til Plymouth.

– De vil nok se meg i en kamp før de bestemmer seg, men etter det jag har hørt, har i hvert fall manageren sett meg før , sier Kieanst.

Og manageren er Paul Sturrock. Han har allerede en slags legendestatus i Plymouth siden han snudde den negative trenden da Plymouth var på vei ut av det engelske ligasystemet. i 2001. Året etter førte han dem til opprykk.

Og i 2007 kom han tilbake til klubben og holder dem nå på en brukbar 15. plass på nest øverste nivå i England.

Skottland?

Plymouth er ikke av de største klubbene i England, men økonomien er brukbar, og Sturrock, som også har 20 landskamper for Skottland, får mye ut av en tynn stall.

I dag er det åpenbart at laget er på spissjakt. Rory Fallon og Paul Gallagher (utlant fra Blackburn) er de mest kjente spissene der nå. Og hvis Kienast kan vise noe av det han viste under EM i sommer, vil han være en billig investering for en klubb som Plymouth.

Skulle det bli nok et mislykket forsøk på å komme seg til balløya, mener Roman Kienast at det kan dukke opp andre klubber også.

– Jeg vet at det er interesser fra gode klubber i Skottland og fra noen klubber i Tyskland. Det har også vært interesse fra Østerrike, men det er ikke aktuelt, sier han.

Da blir han heller i HamKam.

Bra i HamKam nå

– Jeg er uansett HamKams eiendom en sesong til. Det betyr at jeg gjør det de ønsker, og jeg synes treningene med HamKam nå er veldig bra. Det er gjort noen endringer i opplegget som jeg liker , sier Roman Kienast.

For HamKam er det nok likevel greit med et salg, så lenge Kienast bare har igjen ett år av kontrakten.

– Det er ikke noe som har endret seg siden i sommer, så vi er åpne for å selge Roman. Dessuten vil han jo spille i en annen liga, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen til HA-sporten.