Sykkelstjerne spiste kjøtt i Kina - slapp dopingstraff

Australieren Michael Rogers slapp unna dopingdom etter å ha testet positivt i oktober i fjor. UCI trodde på hans forklaring om forurenset kjøtt.

DOPINGTATT: Men Michael Rogers slipper nå utestengelse.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har dermed snudd i saken etter at de suspenderte Tinkoff-Saxo-rytteren i desember. Det var 20. oktober i fjor, etter å ha vunnet Japan Cup, at han testet positivt for det forbudte stoffet clenbuterol.

Rogers har forklart overfor UCI hvordan stoffet har havnet i kroppen hans, og forbundet har godtatt forklaringen.

— Det er stor sannsynlighet for at stoffet clenbuterol er inntatt via noe forurenset kjøtt fra Kina, hvor Rogers hadde syklet før han dro til Japan, skriver UCI i en pressemelding.

HJELPER: Michael Rogers (til høyre) hjalp i 2012 Bradley Wiggins til sammenlagtseier i Tour de France.

Rogers slipper karantene, men mister seieren i rittet. Clenbuterol er mye brukt i matvarer i asiatiske land, og det er et stoff som UCI og Verdens antidopingbyrå (WADA) flere ganger har advart mot.Rogers' lagkamerat i Tinkoff-Saxo, spanjolen Alberto Contador, ble blant annet fratatt Tour de France-seieren i 2010 etter å ha testet positivt for clenbuterol. Han skyldte også på forurenset kjøtt, men tapte sin sak i alle instanser.

Ifølge dopinglist.com har 173 utøvere blitt dømt for bruk av clenbuterol. Stoffet har en slankende effekt.

Trippel-verdensmester

Rogers var en av sykkelsportens fremste temporyttere på midten av 2000-tallet, og vant tre verdensmesterskap på tempo fra 2003 til 2005. Han ble nummer seks under OL-tempoen i London 2012. De siste årene har han blitt anerkjent som en av sykkelsportens fremste «Road captains», og var en viktig del av Sky-laget da Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012. Han ble hentet til Bjarne Riis' Team Saxo-Tinkoff for å hjelpe Alberto Contador fjor sommes Tour de France.

(©NTB)

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Væpnet politi holder vakt ved utestedet i Bergen sentrum

  2. Søndag skal det brake løs. Spørsmålet er hvor.

  3. Krasjet i kryss i Fana

  4. Fanakorps tok NM-gull

  5. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

  6. – Unødvendig med mer bråk mellom Branns to topplag