- Sier seg selv at jeg er interessert

David Nielsen er en glohet kandidat til å overta etter Rune Skarsfjord. Han er mer enn klar for å prate med Brann.

ER INTERESSERT: David Nielsen legger ikke skjul på at han ønsker Brann-jobben.
 • Birgitte Lygre
 • Kim Bøyum
 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Diskusjonene rundt byens kafébord og på internett er i gang for lengst: Hvem skal ta over som Brann-trener etter Rune Skarsfjord?

Tidligere Brann-spiller David Nielsen, er oddsfavoritt til å overta hos en rekke spillselskaper. Overfor BT sier han seg interessert i å gå i dialog med klubben.

— Ja, det sier seg selv. De er gode kolleger, og jeg vil selvfølgelig ta en prat med dem hvis det er det de ønsker. Jeg har mine barn i Bergen, og har et sterkt forhold til Brann, sier Nielsen.

I 2013-sesongen førte han Nest-Sotra til opprykk fra 2. divisjon. Han har gitt beskjed om at han ikke kommer til å være trener på øyen neste sesong, og det er velkjent at han har tilbud om å bli assistenttrener i Strømsgodset.

At han nå er et hett navn i trenerspekulasjonene rundt Brann, setter han pris på.

— Jeg er utrolig stolt over å bli nevnt i en sånn sammenheng så tidlig i min trenerkarriere, sier en smigret Nielsen.

Sandstø: - Interessant

I onsdagsutgaven av BT, før Skarsfjord-avgangen ble kjent, uttalte dansken at han ser på Brann som den klubben i Skandinavia med størst potensial.

— De har en hel landsdel for seg selv, uten konkurrenter. Kanskje det er litt av problemet. Nå handler det om å finne ut hva som er problemet, og så løse det, sa Nielsen.

Arne Sandstø er et av navnene som kommer opp. Bergenseren som nå er ferdig som Sandefjord-trener, medgir at en jobb i hjembyen ville vært fristende.

- Generelt bør Bergen være interessant for de fleste trenere i Norge. Jeg tror de fleste kunne tenkt seg å trene Brann, sier 47-åringen.

— Jeg nærmer meg min beste fotballalder som trener nå, og da er det selvfølgelig både viktig og hyggelig å bli nevnt.

Han er klar på at han ikke blir arbeidsledig i 2014. Sandstø røper at han allerede har snakket med en eliteserieklubb og at han skal i samtale med en Allsvenskan-klubb.

Fjorårets cupovermann?

En annen med koblinger til Brann, som hører naturlig til i spekulasjonene, er Hødd-trener Lars Arne Nilsen. Sotringen er bror til Helge Nilsen, som jobber i Branns utviklingsavdeling.

Lars Arne Nilsen besvarte ikke BTs henvendelse, men avviste overfor øvrig presse å svare på spørsmål som dreide seg om Brann.

I fjor ledet han Hødd til et sensasjonelt cupgull, etter først å ha slått ut Rune Skarsfjords Brann i semifinalen. I år tok han Hødd til kvalifiseringsplass i 1. divisjon. Kvalikkampen endte med 0-2-tap mot Mjøndalen – dermed blir det ikke opprykk på Nilsens Hødd i år.

Sist Brann var på trenerjakt, var Troels Bech en het kandidat. Dansken er nå trener i Odense Boldklub. Heller ikke han har besvart BTs henvendelser.

Bergstrand ansatt i ny jobb

Svenske Nanne Bergstrand er tidligere koblet til jobben som Brann-trener. Men nå er Bergstrand uaktuell – fordi han onsdag ble presentert som Hammarby-trener.

— Dette er en stor utfordring, og jeg trenger det nå. Det var derfor jeg sluttet i Kalmar. Hammarby er en av de største klubbene i landet, sier Bergstrand ifølge NTB.

I sin forrige klubb Kalmar, har han i år arbeidet sammen med tidligere Brann-assistent Patrik Hansson.

Supporterleder Roger Lillebøe Hansen uttaler seg postivit om David Nielsen til Fædrelandsvennen. Bataljonen-sjefen håper Brann nå ender opp med en offensiv trener.

— I Bergen trenger man en trener som ønsker at laget skal score ett mål mer enn motstanderen, ikke slippe inn ett mål mindre, sier han.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Tromsø28711103242-1032
13Odd2879124054-1430
14Stabæk2867153356-2325
15Mjøndalen IF28410143347-1422
16Brann28410143452-1822
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Nest-Sotra
 3. SK Brann

Les mer om dette temaet

 1. Hvem bør trene Brann?

 2. – Merkelig å slutte før siste kamp

 3. Svarer på kritikken

BT anbefaler

Han ga noen velmente råd til voksne kvinner som sliter med å finne partner. Da ble det bråk.

Frode Thuen om markedsverdi:

LES SAKEN