- Sandstø på Stadion hadde vært veldig bra

<p>Løv-Ham-ledelsen «håper» treneren forsvinner.</p>

Treningskamp, fotball, Vestlandshallen: Åsane vs Løv-Ham. Løv-Ham-trener Arne Sandstø. Bergen 10. januar 2010. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
Ny Styreleder i Løv Ham.Gjert Henning Knudsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

BRANN STADION (bt.no): Arne Sandstø trekkes frem som en mulig kandidat når spekulasjonene nå raser om hvem som skal erstatte Steinar Nilsen i Sportsklubben Brann.

— Det må du snakke med dem oppe på Stadion om , sier Sandstø til bt.no søndag kveld.

Et annet hett navn som er blitt presentert i media, er Trond Sollied. Fordelen med Sandstø er at han blir en billigere løsning. Han er også lokal, og kjenner Sportsklubben godt.

Bt.no er blitt tipset om at den tidligere Odd- og Start-treneren allerede skal ha takket ja til Brann, og at dette kommer frem etter at Hønefoss-kampen mandag er unnagjort.

Vi spurte styreleder i Løv-Ham, Gjert Knudsen, om dette har rot i virkeligheten.

- Vi har ikke fått noen henvendelse fra Brann om Arne Sandstø. Men Brann trenger ikke å kontakte oss hvis de er interessert, for i kontrakten står det klart og tydelig at han kan gå dersom det kommer en klubb fra eliteserien. Det var vi enige om , sier Knudsen til bt.no.

Tidligere er det meldt at Løv-Ham da vil ha rett på en kompensasjon på 500.000 kroner.

Web-TV:

(Artikkelen fortsetter)

Steinar Nilsen (t.h) er ferdig i Brann. Assistenten Rune Skarsfjord leder bergenserne inntil videre. (Foto: Digitalsport)

Sannspådd?

Aller helst ønsker «Løvene» å beholde Sandstø, som kom til klubben i Fyllingsdalen i vinter.

— Arne gjør en kjempejobb for Løv-Ham. Men hvis resultatet blir at han blir Brann-trener, ønsker vi ham lykke til. Han er en flink trener som har vært lenge i gamet, og som sprer gode holdninger , sier Knudsen.

— Da vi klarte å hente Arne til Løv-Ham, sa jeg med en gang at jeg trodde at den neste treneren på Stadion kom til å hete Arne Sandstø. Men så langt er jo dette spekulasjoner i media – jeg tror nok Brann kommer til å bruke litt tid på treneransettelsen, sier Løv-Hams styreleder.

Sandstø vil ikke kommentere

Daglig leder Thomas Nordal er av samme oppfatning. Han har tidligere måttet svare for spekulasjoner om at Sandstø var på vei til Hønefoss.

- Vi forholder oss på samme måte nå. Selvsagt håper vi at han fortsetter i Løv-Ham, men hvis han først forlater oss for en eliteklubb, er Stadion det beste stedet han kan havne , sier Nordal til bt.no.

Daglig leder i Brann, Lars Moldestad, har så langt søndag ikke besvart våre henvendelser.

Arne Sandstø selv holdt kortene meget tett til brystet da han ble intervjuet lørdag Men han har tidligere gjort det klart at ambisjonen er å trene en klubb i eliteserien igjen .

Vil formalisere samarbeid

Når ting begynner å roe seg i Brann, er man fra Løv-Hams side opptatt av å knytte et enda nærmere samarbeid med storebror.

- Vi samarbeider allerede i dag, men det må ned på papiret! Vi kunne tenke oss et konsept noe tilsvarende det Rosenborg og Ranheim har fått til i Trondheim. Løv-Ham er viktig for talentutviklingen i Bergen, og Brann er nødt til å tenke langsiktig , sier Gjert Knudsen.

Han kommer med følgende utfordring:

- Ranheim får både treningsfasiliteter, spillere og penger. Jeg håper gutta boys på Stadion tar kontakt med oss når de får summet seg litt, slik at vi kommer videre med samarbeidet. Det er ikke nok med sporadiske låneavtaler , sier Løv-Hams styreleder.

PS: Mens Brann skal ut i bunnkamp mot Hønefoss mandag, tar Løv-Ham imot Strømmen på Varden Amfi.

Publisert: