Bohinen raste mot egen spiller: – Det er helt uakseptabel oppførsel

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 - Viking 1–2) Sarpsborg 08-trener Lars Bohinen (51) var ikke fornøyd med Rashad Muhammed (27) etter tapet for Viking.

 • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Publisert Publisert

På tampen av kampen ble det meget hett på banen, og Ibrahima Koné fikk det røde kortet etter å ha vært oppe i ansiktet til Viking-keeper Iven Austbø med hendene.

Samtidig skallet Rashad Muhammed til Sebastian Sebulonsen, uten at dommeren fikk det med seg.

– Jeg orker ikke å se at vi har spillere som ikke oppfører seg. Det er helt uakseptabel oppførsel. Det har ingenting på en fotballbane å gjøre. Det er bare pinlig, sier Lars Bohinen til VG, etter å ha sett bildene av Muhammeds hodestøt mot Sebulonsen.

– Vi skal ta det med han. Jeg har akkurat sett bildene, men det tar vi kollektivt.

– Frykter du noen suspensjoner på han i ettertid?

– Jeg vet ikke om det er mulig, men det er det kanskje. I så fall er det fortjent, sier Bohinen.

RØDT KORT: Ibrahima Koné fikk rødt kort etter en situasjon med Iven Austbø. Samtidig kan man se at Muhammed og Sebulonsen diskuterer til venstre i bildet.

– Jeg synes det er klink rødt. Han skaller på meg, men dommeren ser det ikke. Jeg håper de som dømmer ser det på video, så får det være opp til dem om det får konsekvenser i ettertid, sier Sebulonsen til VG.

Muhammed mente selv at å skalle mot Sebulonsen ikke tilsvarte rødt kort.

– Selvfølgelig rørte jeg han, men ikke hardt. Hadde jeg truffet hodet hans hardt, hadde han falt ned på bakken og grått som keeperen deres, sier Muhammed til VG, og sikter til at han mener Austbø overspilte i situasjonen hvor Koné fikk rødt kort.

– Du er ikke redd for å bli straffet i etterkant?

– Nei, hvorfor skulle jeg blitt straffet for det? Hvis de vil straffe meg er det opp til dem. Det er jobben til dommerne, og det vil jeg ikke kommentere på.

Men det startet lyst for Sarpsborg 08, som etter fire strake hjemmekamper uten mål endelig scoret på eget gress. Fem minutter før pause kastet Joachim Thomassen kastet ballen inn i boksen, der Koné stanget ballen i mål.

Med 2000 tilskuere på tribunen for første gang siden 2019, ristet det godt på tribunen da jubelen ble sluppet løs. Sist det ble jublet for scoring på Sarpsborg stadion var 2. desember i fjor, da Sebastian Jarl reddet ett poeng på tampen.

Hjemmelaget leverte ellers en meget god første omgang, og det var ingenting å si på at de tok med seg en 1–0-ledelse i garderoben.

Viking gjorde grep, og kastet inn Kevin Kabran i pausen. Litt over ti minutter senere utlignet svensken med en fin avslutning. Det var kantspillerens første scoring for Viking etter overgangen fra Start i vinter.

Da kampen så ut til å renne ut i poengdeling, dukket unggutten Harald Nilsen Tangen opp. Han fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, og klinket til. 20-åringen fikk et meget pent treff, og ballen suste inn i det lengste hjørnet.

Mens Sarpsborg 08 jaktet utligning fikk Koné det røde kortet i situasjonen med Austbø.

– Jeg synes Austbø overspilte. Han fikk en hånd i ansiktet, men det så ut som han fikk en uppercut. Han lurte dommeren, og dommeren lot seg lure. Samtidig skal ikke Ibrahima opp i ansiktet med hendene der, sier Bohinen.

Temperaturen ble ikke lavere mot slutten og det var flere saftige taklinger på slutten av kampen. Austbø fikk også en smell i duell med Muhammed, men kunne se sitt lag ri seieren i land.

For Sarpsborg 08 var dette den åttende strake hjemmekampen uten seier. Forrige gang de tok tre poeng på Sarpsborg stadion var i oktober 2020.

VG spurte om å få snakke med Austbø i pressesonen etter kampen, men Viking-keeperen stilte ikke til intervju.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Viking FK
 4. Norsk fotball
 5. Fotball
BT anbefaler

– Han er forberedt på lang straff

De to 20-åringene bodde sammen på Eidsvåg i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Motorstopp stengte Hop- og Nesttuntunnelen

 2. 70.000 personer i Bergen kan være lite beskyttet

 3. – Kjell Ingolf Ropstad bør gå av som leder av KrF

 4. Så lenge blir det sol

 5. Tidligere MDG-topp blir ny sjef i Motvind Norge

 6. – Jeg tror på hans forklaring. At det rett og slett gikk i glemmeboken.