Verstappen freste etter turbulent kvalifisering: – Idiotisk

Krasjer satte sitt preg på Formel 1-kvalifiseringen i Aserbajdsjan. Red Bull-fører Max Verstappen var tydelig frustrert – og reporteren måtte beklage språkbruken til nederlenderen.

SKUFFET: Max Verstappen hadde overtaket på Lewis Hamilton, men i lørdagens kvalifisering var briten foran.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er en idiotisk kvalifisering. Vi har en god bil og alt funket bra, men det skjer dritt hele tiden. Jeg bryr meg ikke, sa en tydelig irritert Verstappen på Viaplay, mens reporteren fulgte opp med å si «beklager språkbruken» til TV-seerne.

Red Bull-bilene har vært raskest gjennom hele helgen, men på den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden gikk det galt.

AlphaTauri-føreren Yuki Tsunoda kjørte i barrieren – på samme sted som Verstappen selv krasjet på siste trening – og dermed ble det rødt flagg.

Det medførte at feltet ikke rakk å gjøre et siste forsøk på å forbedre rundetidene, så Max Verstappen ble stående med en tredjeplass.

– Det er veldig uflaks, men sånt kan skje. Bilen vår er sterk og forhåpentligvis kan vi ta vare på dekkene våre og ta en del poeng, sier han.

SVING 15: Flere slet i sving 15 og en rekke biler kjørte ut på samme sted. Her krasjer Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi i Q1.

I Q1 (første kvalifiseringsrunde) ble det rødt flagg ved to anledninger da Lance Stroll og Antonio Giovinazzi begge krasjet ut av løpet før de rakk å sette rundetid.

Det fortsatte i Q2 hvor Daniel Ricciardo krasjet helt på slutten, noe som gjorde at Sebastian Vettel ikke fikk fullført sitt siste forsøk på å sette en god tid. Han ble nummer elleve og var dermed den som var nærmest å ta seg videre til Q3 av de som ikke gjorde det.

Til slutt krasjet altså også Yuki Tsunoda, mens Carlos Sainz ble ufokusert av at Tsunoda krasjet like foran ham, og snurret også ut.

– Ah, det er så smertefullt. Disse idiotiske rødflaggene. Utrolig, sa Verstappen på teamradioen da Q3 var over.

Charles Leclerc hadde beste tid før krasjen og sikret dermed pole position for andre gang på rad, mens Lewis Hamilton starter som nummer to etter en veldig svak Mercedes-helg.

– Dette forventet vi virkelig ikke. Det er et veldig viktig resultat for oss fordi vi har slitt så mye, sier Lewis Hamilton.

Mercedes har slitt voldsomt denne helgen og Valtteri Bottas – som endte som nummer ti i kvalifiseringen – uttalte at «bilen mangler fart» og at «det er noe fundamentalt galt».

Det var veldig jevnt i lørdagens kvalifisering og i Q2 var det kun fire hundredeler som skilte de fem beste. Om det hadde blitt like jevnt i Q3, ville det blitt tidenes jevneste kvalifisering.

– Jeg tror det hadde blitt enda jevnere om kvalifiseringen hadde blitt fullført, mente kommentator Atle Gulbrandsen etter at Q3 ble avbrutt av Tsunodas krasj.

Alt ligger til rette for et svært spennende løp søndag. Det starter klokken 14.00 og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Publisert: