Lewandowski om mulige arvtakere: – Tre eller fire virkelig gode

Robert Lewandowski (32) hinter til at Erling Braut Haaland (20) kan være riktig kandidat når Bayern München skal lete etter ny frontmann.

Bayern Münchens Robert Lewandowski (t.v.) og Erling Braut Haaland (t.h.).
 • Fredrik Tombra, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Den polske superspissen stilte til pressekonferanse før Bayern München møter mexicanske Tigres i VM-finalen for klubblag. Selv om kontrakten hans løper ut først etter sesongen 2023, ble klubbens fremtid uten ham et tema.

– Ser du egentlig noen spiss i Europa eller verden som du tenker «han kan på et eller annet tidspunkt føre arven videre etter meg» – muligens Haaland eller en helt annen spiss?

– Generelt når vi snakker om spisser i Bundesliga er det tre eller fire virkelig gode angripere, svarer Lewandowski, som torsdag kveld jakter årets første trofé.

Han smiler mens avgir svar. Den polske superspissen er på høyden av karrieren i en alder av 32 år og har ingen planer om å gi seg ennå. På seks og en halv sesong har han scoret 275 mål på 316 kamper for tysk fotballs flaggskip. Han har vunnet ligaen seks ganger og cupen ved tre anledninger.

Sist sesong sikret han seg Champions League-trofeet han har siklet etter siden han forlot Borussia Dortmund i 2014. Og han ble kåret til Årets spiller i FIFAs kåring.

– Det finnes gode angripere når vi ser mot Frankfurt og Borussia, slik du nettopp nevnte. Det finnes også spillere som kan score mange mål og som tar for seg i duellene. Det viktigste er hva den innsatsen betyr for laget, fortsetter Lewandowski.

Det så i hvert fall ikke slik ut da han sendte Bayern til finalen i klubb-VM:

Han nevnte ingen ved navn, men siktet trolig til Eintracht Frankfurts André Silva (17 mål på 19 kamper), i tillegg til Erling Braut Haaland (14 mål på 15 kamper). Det er spillerne som følger nærmest hans eget på listen over toppscorere i Bundesliga. Lewandowski har for ordens skyld 24.

Når han blir spurt om alderen, svarer han tilsynelatende upreget:

– Jeg har fortsatt litt tid igjen.

PS! Bayern München møter mexicanske Tigres til VM-finale for klubblag torsdag klokken 19.00. Kampen sendes på VG+.

Publisert
 1. VM for klubblag
 2. Erling Braut Haaland
 3. Robert Lewandowski
 4. Borussia Dortmund
 5. Bayern München
BT anbefaler

«Hun skulle vært russ i år, og hun var så klar til å ta fatt på livet»

Vilde Eiken døde 24. april, 18 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Savnet fisker funnet i god behold

 2. Olga fikk beskjed om å flytte fra Bergen mandag morgen. I siste liten kom beskjeden som endret alt. – Jeg er så glad.

 3. Fisker i 60-årene savnet i Øygarden

 4. Han rykket ut til dødsulykken i Voss. Nå reagerer legen.

 5. – Jeg skjønte ikke helt hva det var, for ingen sa hvor bussene skulle ta oss

 6. «Små føtter setter dype spor», sto det på en siste hilsen. Da Monica mistet sønnen, bestemte hun seg.