Høydramatisk da Real Madrid inntok tabelltoppen

(Real Madrid-Barcelona 2–1) Karim Benzema advarte mot Lionel Messi før El Clásico. Han kunne jo satt et par utropstegn etter sitt eget navn.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

For selv om Messi sto med 12 mål på sine 10 siste ligakamper før det legendariske oppgjøret i spansk fotball, så har Real Madrids franske spiss imponert.

Åtte mål på de seks siste i serien ble til ni på syv allerede etter 13 minutter i Madrid lørdag kveld. Da leverte 33-åringen et kunstmål med hælen på innlegget til Lucas Vazquez.

Dermed tar han plass i en «eksklusiv» klubb: Han er ifølge Opta den fjerde spilleren som scorer i ligaen i minst syv kamper på rad. Ronaldo klarte det fire ganger, Gareth Bale har gjort det én gang.

SCORER IGJEN OG IGJEN: Her har Karim Benzema akkurat sendt Real Madrid i føringen mot Barcelona.

Sjeldent frisparkmål

Toni Kroos kommer ikke med noen målgaranti, men i 28. minutt økte han til 2–0 da han sendte i vei et frispark som traff Sergino Dest i ryggen og endret retning foran en utspilt keeper ter Stegen. På streken rakk ikke Jordi Alba å reagere og ballen fløy over hodet på ham.

Det ble Kroos sitt første frisparkmål for Real Madrid, og det kom i hans 316. kamp.

I regnværet og stormkastene på Estadio Alfredo Di Stefano kom Barcelona mer med utover i 2. omgang. Reduseringen fikset Oscar Mingueza etter at innbytter Antoine Griezmann hoppet over innlegget fra Jordi Alba. Da var timen spilt.

Les også

Gigantklubbenes dragkamp om Haaland: – Et spill for galleriet

Noen minutter senere gjorde Zinedine Zidane tre bytter på rappen og endret den defensive organiseringen for å demme opp for Barcelona.

Barcelona-trener Ronald Koeman svarte med å kaste innpå flere angrepsspillere. Martin Braithwaite og Francisco Trincao erstattet Dembele og Pedri.

Barcelona ville ha straffe fire minutter før full tid da Braithwaite gikk i bakken. Av TV-bildene så det ut som Mendy holdt dansken, men dommeren lot det passere.

Les også

Haalands representanter var først i Barcelona – nå skal de ha samtaler med Real Madrid

Protestene endte med gult kort for både Jordi Alba og Ronald Koeman.

– Det er irriterende at ikke dommeren tar seg bryet med å sjekke den straffesituasjonen med VAR. Jeg mener det var straffe til Braithwaite, sier Sergio Roberto til Barcelonas TV-kanal.

På overtid klarte Casemiro kunststykket å bli utvist etter å ha fått to gule kort med ett minutts mellomrom.

Fire minutter på overtid smalt det i tverrliggeren til Courtois fra innbytter Moriba. Det var det siste som skjedde i Madrid.

Med seieren lørdag kveld leder Real Madrid nå La Liga med samme poengsum som Atletico Madrid. Madrid-naboen skal møte Real Betis på søndag.

Publisert: